Montreal Gazatte -lehden toimittaja Jack Todd heitti melkoisen mielipiteen ilmoille liittyen NHL:n pudotuspelien ratkaisemiseen.

Kokenut kolumnisti haluaa NHL:n pudotuspeleihin MM-kisoissa ja olympialaisissa käytetyn rangaistuslaukauskilpailun maalittoman jatkoerän jälkeen.

– Tämä aika vuodesta on loputonta laahustamista NHL:n pudotuspeleissä. Käännyn paljon mielummin kansainvälisen jääkiekon puoleen ja niiden pudotuspeleihin, jotka ratkeavat yhteen otteluun. Omaksuisin myös voittomaalikilpailun NHL:n ratkaisupeleihin, Todd pyörittelee kolumnissaan Montreal Gazatte -lehdelle.

Todd kuitenkin uskoo, että Kanadassa rankkareiden lisäämistä pudotuspeleihin ei välttämättä oteta avosylin vastaan.

– Tajuan, että tämä näkökulma vaatisi kanadalaisia luopumaan uskostaan. NHL:n on aika ottaa inhimillinen tapa pudotuspeleihin käyttöön ja ratkaista ottelut maalittoman 20 minuutin jatkoajan jälkeen rankkarikilpailulla, Todd kertoo.

– Kyllä, vaikka olisi Stanley Cup -finaalin seitsemäs ottelu. Jos rangaistuslaukauskilpailu on tarpeeksi hyvä World Cupiin, niin se on hyvä myös Stanley Cup -finaaliin. Minulla ei ole intoa katsoa viittä peräkkäistä jatkoaikaa ja väsyneitä pelaajia laahustamassa huonolla jäällä.