Viime kesänä NHL:ssä nähtiin messevä treidi, kun Nashville Predators ja Montreal Canadiens vaihtoivat tähtipakkeja päittäin.

Predators lähetti Shea Weberin Canadiensiin, josta P.K. Subban tuli toiseen suuntaan.

Treidistä on kulunut jo tovi, mutta tapaus nostettiin esille NHL:n finaaleiden alla.

– Ehkä joku voisi sanoa, että olen nyt iloisempi. Yritän vain tulla ja tehdä työni joka päivä. Tarkoittaa se sitten sitä, että pelaan 32 minuuttia tai 15 minuuttia. Olen iloinen, kun olen tehnyt kaikkeni voittojen eteen, Subban pyöritteli treidiä medialle ennen NHL:n finaaleiden alkua.

Subban on noussut nopeasti fanien suosikiksi Nashvillessä yhteisön sisällä. Kantrikaupungissa rokkistaramainen persoona on otettu avosylin vastaan.

– Vaikein juttu minulle oli tulla pukukoppiin, kun ajatteli samalla sitä, että miten pääsisin joukkueeseen sisään. Weber oli ollut kuitenkin täällä 12 vuotta ja hän oli ollut iso johtajahahmo. Hän pelasi todella hienon uran Predatorsin paidassa. Olen kuitenkin varma siitä, että hän mietti samoja asioita Montrealiin mennessä.

– Kun minut treidattiin, sanoin, että en halua katsoa taaksepäin. Minulla oli sellainen olo, että voisin voittaa Stanley Cupin tämän seuran kanssa. Uskoisin, että Weber tunsi samalla tavalla, kun hän oli täällä, Subban mietti.

Predatorsin GM David Poile muisteli kaksikon ensimmäistä palaveria GM:n jälkeen.

– Ideana oli päästä heti samalle sivulle. Kysyin ensimmäisessä tapaamisessa häneltä, että ”mitä tavotteita sinulla on?” Hän sanoi, että ”voittaa Stanley Cup”. Sanoin, että ”se on meidän tavoitteemme myös!”

Isojen treidien kohdalla riittää aina keskustelua siitä, kumpi voittikaan treidin?

Tällä hetkellä Subbanin hankinta näyttää Predatorsin kannalta hyvältä, kun seura eteni finaaleihin saakka.

– Se mitä Shea tuo ja mitä minä tuon, ehkä meillä on jotain samankaltaisuuksia, mutta myös paljon eroja. Se, että kuka voitti treidin, niin ehkä molemmat joukkueet ovat nyt vähän erilaisia ja ehkä molemmat etsivät silloin jotain muuta.

– En oikein jaksa välittää keskustelusta, että kuka oli voittaja. Te (media) saatte päättää sen, teillä on kaikki tilastot, numerot ja taulukot. Keskityn täysillä vain siihen, että joukkueemme voittaa, Subban kuittasi keskustelun.