Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli kauppasi viime kesänä huippyhyökkääjänsä Taylor Hallin New Jersey Devilsiin vaihdossa puolustaja Adam Larssoniin.

Kauppa sai lähes koko kiekkomaailman tyrmistymään. Jotkut kutsuivat vaihtoa NHL:n huonoimmaksi vuosikausiin.

Tämä siitä syystä, että yksi NHL:n tehokkaimmista hyökkääjistä vaihdettiin Larssoniin, joka kahden suunnan puolustajana ei ole viihdearvoltaan läheskään samaa luokkaa kuin Hall.

Vuosi tästä, ja vaihtokauppa näyttääkin Oilersin kannalta lähes nerokkaalta. Edmontonissa uudelle tasolle noussut Larsson oli joukkueen puolustukselle juuri sitä, mitä se tarvitsi pelatessaan tasaisen runkosarjan, minkä jälkeen pelit jatkuivat pitkästä aikaa pudotuspeleissä.

Chiarelli puhuu siirrosta avoimesti TSN:n haastattelussa. Hän muistelee siirron aikaista myrskyä, jolloin hän itse puolusteli siirtoaan kehumalla Larssonia huippupelaajaksi.

– Ihmiset katsoivat minua vinoon, kun sanoin kauppaa reiluksi molemmille. Olen tyytyväinen, että fanit näkevät nyt sen, mitä me näimme ja tulemme jatkossakin näkemään, Chiarelli sanoo.

Larsson teki ensimmäisellä kaudellaan Oilersissa 19 tehopistettä, mutta tehoja tärkeämpää oli 24-vuotiaan jykevän puolustajan tuoma jämäkkyys Edmontonin alakertaan.

Larssonin teholukema oli loistava +21 runkosarjassa, minkä lisäksi hän oli yksi joukkueensa tärkeimpiä pelaajia pudotuspeleissä.

– Hän on mieletön nuori pelaaja, joka kehittyy vielä. Tunsimme olomme hyväksi jo tehdessämme kauppaa.