Tällä hetkellä uuden NHL-seuran Vegas Golden Knightsin huoltajana toimiva Chris Davidson-Adams kertoo Las Vegas Sunin haastattelussa työstään.

Pitkäaikainen huoltaja kertoo normaalisti työskentelevänsä noin 12 tuntia päivässä, jotta kaikkien pelaajien varusteet saadaan kuntoon.

Pitkän kauden aikana ei riitä, että yhdelle pelaajalle ostetaan yhdet varusteet 1200 euron edestä, ei todellakaan.

Pelkästään mailoja voi mennä yhdellä pelaajalla 60-125 kappaletta, minkä takia yksittäisen pelaajan mailojen kulut kohoavat kokeneen huoltajan mukaan pahimmillaan vuodessa yli 23 tuhanteen dollariin.

Kalliista nykymailoista ei missään nimessä luovuta niiden ominaisuuksien takia.

– Ne käyttäytyvät juuri niin kuin pelaaja haluaa, koska ne ovat täysin kustomoitavissa, oli sitten kyse lavan käyrästä, varren joustavuudesta tai monesta muusta ominaisuudesta, jotka insinöörit ovat saaneet käyttäytymään kuin kilpa-auton, Davidson-Adams kertoo.

Luistimet puolestaan maksavat noin 700 dollaria per pari, ja niitä kuuluu myös useammat kauden aikana. Mailojen ja luistinten jälkeen yhden pelaajan varusteet maksavat noin 21 tuhatta dollaria.

Kokenut huoltaja muistuttaa, että kovista hinnoista huolimatta hyvillä varusteilla pystytään suojaamaan pelaajia paremmin kuin koskaan, vaikka kaikilta vammoilta ei tietenkään voida välttyä.