Pekka Rinne on tällä hetkellä huomion keskellä.

Rinteen edustama Nashville Predators on raivannut tiensä Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Suomalaisvahti taas on ollut isoja kulmakiviä matkan varrella.

Rinne on yksi vahvimmista ehdokkaista voittamaan Conn Smythe Trophyn. Tämä palkinto jaetaan NHL:n pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle.

The Tennessean -lehdessä muisteltiin sitä, miten Rinteen löytäminen tai ylipäätänsä tutkailu ei ollut helppoa siinä vaiheessa, kun Rinne oli varausikäinen.

– Kun Predatorsin kykyjenetsijät matkasivat Ouluun vuonna 2004, he näkivät hänet vain alkulämmittelyssä. Rinne ei pelannut sinä iltana, eikä pelannut muutenkaan paljoa kyseisenä vuonna seurajoukkueessaan, lehdessä kirjoitetaan.

Rinne vitsailikin aiheesta Sportsnetsillä.

– Vedin ne alkulämmittelyt aivan viimeistä päivää, Rinne naureskeli.

Kyseisellä kaudella Rinne pelasi yhteensä 14 ottelussa.

Predators varasi Rinteen kesän 2004 varaustilaisuudessa seuran viimeisellä vuorolla (#258), kahdeksannella kierroksella. Nykypäivänä kyseistä vuoroa tai koko kierrosta ei ole enää edes olemassa.

Rinne pelasi vielä yhden kauden Oulussa, minkä jälkeen hän matkusti Pohjois-Amerikkaan.

Tämän jälkeen tarina on ollut melkoinen. Rinne on ollut ehdolla NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kolmeen eri otteeseen. Hän on myös kaikkien maalivahtitilastojen kärkinimi Predatorsissa.

– Silloin kukaan ei tiennyt, että hänestä tulee jotain, Rinteen sisko, Anna Pyörälä muistelee.

– Hän teki vain niin paljon töitä. Hän ei ollut mikään tähti junioreissa, mutta ehkä hän sitten halusi eteenpäin enemmän kuin muut. Tuntuu mahtavalta, että toimii edelleen samalla tavalla. Voimme olla kaikki niin ylpeitä hänestä, Pyörälä jatkaa.

NHL:n finaalit alkavat Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Finaaleiden aikataulut näkyvät täältä.