Pittsburgh Penguinsin puolustaja Ron Hainsey pelaa tiistaina aamuyöstä Suomen aikaan uransa ensimmäisen Stanley Cup -finaaliottelun.

Uransa ensimmäisiä NHL:n pudotuspelejä pelaava 36-vuotias konkaripuolustaja on edustanut viittä eri NHL-seuraa 14 kauden aikana, mutta kertaakaan hän ei ole päässyt taistelemaan himoitusta Stanley Cupista.

Hainseyllä oli ennen tämän kevään pudotuspelejä pelattuna 907 NHL-runkosarajaottelua ilman pääsyä kevään loppuhuipennukseen. Yksikään muu NHL:n aktiivipelaaja ei ole joutunut odottamaan niin pitkään kuin Hainsey pudotuspelidebyyttiään.

Edes suomalaislegenda Olli Jokisen surullisen kuuluisa pudotuspelimetsästys ei kestänyt niin pitkään. Jokinen pelasi 799 runkosarjaottelua ennen ensimmäistä pudotuspelikoitostaan.

– En usko, että olen upottanut kaikkia edellisiä seurojani viimeisen 14 vuoden aikana. Pelaat jokaisen pelin siinä toivossa, että voitat. Kauden lopussa yrität metsästää pisteitä ja päästä 16 parhaan joukkueen joukkoon. Kaikki eivät mahdu mukaan pudotuspeleihin. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta – tämä on ollut uskomatonta. Olemme hyvin lähellä jotain todella uskomatonta, Hainsey kiittelee Pittsburgh Post-Gazette -lehdelle.

Hainsey aloitti kautensa Carolina Hurricanesin riveissä, mutta hänen yllätykseksi GM Ron Francis neuvotteli vaihtokaupan, jossa kokenut peluri siirtyi Penguinsin mestarisuosikkijoukkueeseen.

Hainsey on ollut mukana jokaisessa Penguinsin 19 pudotuspeliottelussa, joissa hänelle on kertynyt yksi maali ja viisi tehopistettä.

Stanley Cupin viime vuonna voittanut Penguins-puolustaja Brian Dumoulin ihmettelee kokeneen pakkiparinsa hämmästyttävää uraa.

– Hullua edes miettiä sitä! Hän on sen tyyppinen kaveri, joka ei ota asioita itsestäänselvyytenä. Hän rakastaa jokaista hetkeä. Mahdollisuus saada sellaiselle tyypille Stanley Cup on uskomatonta, Dumoulin kertoo.

Nashville Predatorsin ja Pittsburgh Penguinsin välinen ottelu alkaa Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä 3:00.