Pittsburgh Penguinsin tulokashyökkääjä Jake Guentzel lentää tällä hetkellä NHL-kaukaloissa, vaikka kyseessä ovat laitahyökkääjän ensimmäiset pudotuspelit.

Suurelle yleisölle puskista ratkaisijaksi noussut 22-vuotias jenkkihyökkääjä on johdattanut Penguinsin kohti Stanley Cup -finaaleja tekemällä 16 ottelussa tehot 9+7=16.

Jos Penguins etenee finaaleihin tiputtamalla Ottawa Senatorsin kesälomille, on Guentzel erittäin lähellä rikkoa suomalaishyökkääjä Ville Leinon hallussa pitämän tulokaspelaajien piste-ennätyksen pudotuspeleissä.

Leino tahkosi Philadelphia Flyersissa keväällä 2010 pelaamassaan 19 ottelussa pisteet 7+14=21. Suomalainen jakaa tällä hetkellä ennätyslukemat yhdessä Dino Ciccarellin kanssa, joka teki saman pistemäärän keväällä 1981.

Guentzelin iso etu on se, että nuorukainen on päässyt samaan ketjuun Sidney Crosbyn kanssa, minkä lisäksi kaksikon yhteistyö tuntuu sujuvan kuin tanssi juuri tällä hetkellä.

Tehopari oli rakentamassa lauantain vastaisena yönä kaksi maalia, kun Penguins tasoitti ottelusarjan Senatorsia vastaan 2-2-lukemiin.