HELSINKI. Leijonien MM-kisaryhmässä ensi kertaa sitten kevään 2010 mukana oleva Oskar Osala on tällä hetkellä ison urakysymyksen keskellä.

Osala, 29, on viilettänyt viime vuodet Metallurg Magnitogorskin riveissä.

Nyt Osalan sopimus on katkolla. Tarkemmin vanha sopimus päättyi 1.5.

– Heidän kanssa on jo jatkosopimuksen ehdoista sovittu. Nyt odotellaan ainoastaan Pohjois-Amerikkaa, Osala sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Osala ja hänen leirinsä ovat käyneet neuvotteluja Magnitogorskin kanssa jo siihen pisteeseen saakka, että sopimus on allekirjoitusta vaille valmis.

– Enää puuttuu nimi, mutta haluan ensin katsoa Pohjois-Amerikan kortin. Ainoa ehto tuossa on se, että sieltä (rapakon takaa) tulee jotain järkevää. Mutta olen tosi kiinnostunut siitä.

Mikäli NHL:stä kantautuu tarjouksia, puhutaan silloin yhdensuuntaisesta sopimuksesta.

– Ainoastaan, kyllä.

– Koen, että se (NHL) on oman uran ja kaiken kannalta hyvä juttu mulle tässä vaiheessa.

Osala viiletti Pohjois-Amerikassa vielä kaudella 2010-11, jonka jälkeen matka taittui Venäjälle. Siellä pelit alkoivat Neftekhimik Nizhnekamskissa, josta matka jatkui kesken kauden 2013-14 Magnitogorskiin.

Päätöksiä Osala aikoo tehdä aivan MM-kisojen tuntumassa.

– Ei tuossa varmaan hirveän kauaa asiaa odotella kisojen jälkeen. Varmaan heti tai hyvin piakkoin turnauksen päättymisen jälkeen pitää tehdä päätöksiä. Muuten siellä (Magnitogorskissa) loppuu kärsivällisyys.

Viime kaudella Osala naputti Magnitogorskin paidassa 60 runkosarjaottelussa tehot 14+14=28.

Tuoreeltaan viikonloppuna Osala oli kokoamassa kasaan kolme tehopistettä Ruotsia vastaan Leijonien MM-kenraalissa Tshekin EHT-turnauksessa.

MM-kisat Suomen osalta lähtevät liikkeelle perjantaina, kun vastassa on Valko-Venäjä.