NHL teki huhtikuun alussa päätöksen jäädä pois ensi vuonna järjestettävistä Etelä-Korean talviolympialaisista.

Suomalainen kiekkolegenda Teemu Selänne oli tuohtunut NHL:n päätökseen.

– Se saa minut surulliseksi. Minulla oli mahdollisuus pelata kuusissa olympialaisissa. Tiedän, että se on jokaisen pelaajan unelma. Toivottavasti he (NHL-seurojen omistajat) muuttavat vielä mielensä, Selänne kertoo Winnipeg Sun -lehdelle.

Selänne arvelee, että NHL:ää ei kiinnostanut Etelä-Korean olympialaiset, koska siellä on vaikea markkinoida jääkiekkoa.

– Et voi aina ajatella miten hyödyt eniten taloudellisesti. Olympialaisiin meneminen vaatisi isomman kuvan katsomista. Toivon todellakin, että he muuttavat mielensä ja olisivat mukana siellä, koska se on loistava kokemus kaikille.

46-vuotiasta elävää legendaa harmittaa erityisesti NHL:n nuorien tähtien, kuten Patrik Laineen ja Connor McDavidin kohtalo.

– Olen puhunut paljon nuorille pelaajille. He tulevat olemaan niin pettyneitä, koska he eivät voi lähteä sinne, Selänne pyörittelee päätään.

Selänne antaa täyden tyrmäyksen NHL:n omistajien idealle jäädä pois kisoista.

– En usko, että on oikein tehdä sellainen valinta, että: ”Ok, nyt pelataan siellä, joten emme ole menossa. Ensi vuonna pelataan paremmassa markkina-alueessa NHL:n kannalta. Mennään sinne.” Sinun täytyy pystyä sitoutumaan siihen, että NHL-pelaajat haluavat osallistua olympialaisiin, Leijonalegenda purkaa.

– Se on paha juttu jääkiekolle, jos NHL aloittaa valitsemaan paikkoja mihin he haluavat mennä.