PARIISI. Tänään tiistaina Suomi ja Kanada huipentavat alkulohkotaipaleen iltaottelussa.

Kanada lähtee kyseiseen taistoon ilman paineita, sillä maanantain Norja-voitto varmisti vaahteranlehtien ykköspaikan B-lohkossa.

Nyt hyvä kysymys on se, että lähteekö Kanada takki auki Leijonat-peliin?

Huomioiden sen, ettei Kanadalla ole enää mitään tuloksellista panosta.

– Jos katsoo kansainvälisen tason kärkimaita, niin kaikki he haluavat voittaa aina jokaisen pelin. Ehkä Kanadan joukkueesta voi havaita hieman sellaista helpotusta, kun he varmistivat ykköspaikan ja varmistivat ylipäätänsä puolivälieriin pääsyn. Heidän ei tarvitse huolehtia enää noista, TSN:n toimittaja Darren Dreger miettii SuomiKiekko-sivustolle.

– Minun mielestäni heidän pitää yrittää rakentaa kovaa virettä päälle, Dreger miettii.

Kovan luokan NHL-toimittajana tutuksi tulleen Dregerin mukaan Kanada ei saanut mitenkään järisyttävän kovaa alkua tämän kevään turnaukselle.

Eteen on tullut muun muassa tappio Sveitsille.

– Eikä siinä mitään, kaikkia kunnia heille, kun he voittivat Kanadan. Se oli helkutinmoinen herätys Kanadalle. Eivät he vain voi liukua ja odottaa, että se riittää voittoihin. Heidän oli pakko herätä ja saada homma taas rullaamaan, Dreger muistelee Sveitsi-peliä, peilaten sitä myös tulevaan:

– Se on se lähtökohta myös Suomea vastaan, ilman mitään kysymysmerkkejä. Koska samalla Suomi haluaa saavuttaa asioita tässä turnauksessa ja Suomen joukkue haluaa osoittaa itselleen, koko maalleen ja koko maailmalle sen, että he ovat parempi joukkue, mitä olemme nähneet jossain vaiheessa tätä turnausta.

– Uskon, että siitä tulee huikea peli, Dreger ennustaa.