Leijonat kohtaa MM-kisojen puolivälierissä torstaina äärimmäisen nuorekkaan ja vauhdikkaan USA:n maajoukkueen.

Yhdysvaltojen kiekkoperheen kuopus, hyökkääjä Clayton Keller,18, on ollut yksi joukkueen hyökkäyspelin kivijaloista.

Viisi maalia turnauksessa paukuttanut Keller pelaa ykköskentässä yhdessä tähtisentteri Jack Eichelin ja Anders Leen kanssa. Kolmikko on tehnyt turnauksessa vakuuttavaa jälkeä ja erityisesti nuori Keller on loistanut ”patrickkanemaisilla” kiekonkäsittelytaidoillaan ja huimilla yksilösuorituksillaan.

Keller on kisojen maalipörssin jaetulla neljännellä sijalla, eikä kärkipaikkaan ole matkaa kuin yhden maalin verran. Kellerin kanssa samoissa maalimäärissä on muun muassa NHL-tähdet Nikita Kutsherov, Ruotsin Elias Lindholm ja Kanadan Nathan MacKinnon.

Arizona Coyotesin viime kesän NHL-draftin ensimmäisen kierroksen seitsemännellä vuorolla varaama Keller on isolle kansalle melkoisen tuntematon nimi. Vain kolme NHL-ottelua urallaan pelannut jenkkinuorukainen on kuitenkin näyttänyt MM-kisoissa olevansa kykenevä dominoimaan peliä miesten tasolla.

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa lähes koko kauden pelannut Keller voitti tänä vuonna alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa kultaa jenkkien riveissä.

Leijonien puolustuksella vaikeita aikoja edessä

Keller tulee aiheuttamaan illan ottelussa äärimmäisen harmaita hiuksia Suomen hitaimmille puolustajille, kuten Atte Ohtamaalle, Ville Lajusella ja Lasse Kukkoselle.

Iso kaukalo sopii 178-senttiselle Kellerille kuin nenä päähän. Nuorukaisen eliittitason pelisilmä, luistelunopeus ja taito kiekon kanssa tulee näkymään varmasti puolivälieräkoitoksessa.

Tämä nuori mies kannattaa pistää tarkkailuun!