Lauri Marjamäen vuosi Leijonien päävalmentajana on ollut täysi fiasko, mikä käy selväksi pelkästään tulosta tuijottamalla.

Jälkikäteen voidaan todeta, että Kari Jalosen ja Ville Peltosen johtaman valmennusryhmän vaihtaminen Lauri Marjamäen vastaavaan juuri ennen World Cupia oli yksi Suomen kiekkohistorian huonoimmin ajoitetuista valmentajavaihdoksista.

Suomi eteni Jalosen viimeiseksi jääneissä MM-kilpailuissa vuosi sitten MM-finaaliin yhdeksän voiton putkessa maalierolla 37-8. Mukaan mahtui esimerkiksi 5-0-voitto Slovakiasta, 4-0-voitto Kanadasta ja 3-1-välierävoitto Venäjää vastaan.

Finaalissa Kanada oli kirvelevästi parempi maiden revanssissa lukemin 2-0. Se ei poista sitä tosiasiaa, että Suomi pelasi fantastiset kilpailut, vaikka esimerkiksi Suomen puolustuksen taso oli kyseenalaistettu vahvasti ennen turnausta.

Tämän valossa on käsittämätöntä, että etukäteen Jääkiekkoliitossa oli päädytty vaihtamaan päävalmentajaksi Marjamäki, vaikka World Cupiin oli vain muutama kuukausi aikaa.

World Cupissa Suomi jäi alkulohkoon hävittyään kaikki alkulohkon kolme otteluaan maalierolla 1-9. Eilisen totaalisen nöyryytyksen Ranskaa vastaan kokeneen Suomen maajoukkueen ainoa arvokisavoitto on Marjamäen alaisuudessa 3-2 voitto Valko-Venäjästä kisojen avausottelussa.

Mitä tapahtui sitten lentokeliin Leijonat valmentaneille Kari Jaloselle ja Ville Peltoselle? Kaksikko siirtyi Sveitsin pääsarjaan Bernin joukkueen valmentajiksi. Tuloksena siellä kuluneelta kaudelta mestaruus, minkä lisäksi Bern hävisi 50 runkosarjan ottelustaan yhdeksän.