Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne aloittaa Pittsburgh Penguinsia vastaan pelattavat NHL:n Stanley Cup -finaalit Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Vedonlyöntiyhtiö NordicBetin mukaan Penguins on suurempi voittajasuosikki kertoimella 1,65. Predatorsin mestaruudelle vedonlyöntiyhtiö asettaa kertoimen 2,27.

Suuri mielenkiinto kohdistuu uskomatonta pudotuspelikevättä pelaavan Rinteen taisteluun NHL:n pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavasta Conn Smythe -pokaalista. Suomalaistorjujaa kaavaillaan, jopa suurimmaksi voittajasuosikiksi arvostetun pystin nostamiseen.

– Useimmiten valituksi tulee pelaaja joukkueesta, joka on juuri voittanut Stanley Cupin, mutta poikkeuksiakin historiasta löytyy. Jos finaaleissa ei tapahdu ihmeitä, eli Rinne jatkaa ihmeellisiä huippusuorituksiaan, uskomme, että suomalaista ei tällä kertaa voi sivuuttaa, Betssonin iGaming -asiantuntija Juha Kvist arvioi.

Conn Smythe -pystin valitsevat NHL:n urheilutoimittajien järjestö. Palkintoa on jaettu vuodesta 1965 lähtien, eikä kukaan suomalainen ole koskaan pystynyt voittamaan sitä. Pystin on voittanut vain kolme kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolelta tullut pelaaja (Nicklas Lidström 2002, Henrik Zetterberg 2008 ja Jevgeni Malkin 2009).

Rinteen voittokerroin oli ennen pudotuspelejä jättimäinen 35. 34-vuotiaan suomalaisen sensaatiomainen nousu finaaleihin kuitenkin nosti hänet ennakkosuosikiksi kertoimella 1,83.

Katso alta NordicBetin pienimmät Conn Smyth -palkinnon voittajakertoimet:

Pekka Rinne 1.83
Jevgeni Malkin 1.95
Sidney Crosby 4.75
Roman Josi 14.00
Filip Forsberg 17.00
Phil Kessel 17.00
P.K Subban 19.00
Jake Guentzel 20.00
Viktor Arvidsson 22.00
Ryan Ellis 25.00