Pittsburgh Penguinsin ykkösmaalivahdin Matt Murrayn NHL-uran alku on lähtenyt harvinaisen jyrkällä nousulla lentoon.

Vuosi sitten ensimmäisellä NHL-kaudellaan Stanley Cupin torjunut 23-vuotias maalivahti jahtaa jo toista mestaruuttaan, ja hauska fakta on tämä: Murray lasketaan edelleen NHL-tulokkaaksi.

Mahdollisuus jahdata toista mestaruutta tulokkaana johtuu NHL:n sääntöjen mukaan siitä, että pelaajan on pitänyt pelata 25 runkosarjan ottelua.

Murray nousi puskista kesken viime kauden Penguinsin pelaavaksi maalivahdiksi ja pelasi runkosarjassa ainoastaan 13 ottelua, vaikkakin hän kantoi vastuun pudotuspeleissä vuosi sitten.

Sensaatiomaisesti mestaruuden torjunut nuorukainen on siis vähäisten ottelumäärien takia yhä tällä kaudella tulokaspelaaja, joten hän lähtee haastamaan Nashville Predatorsin suomalaisvahdin mielenkiintoisessa tilanteessa.

Murray loukkaantui ensimmäisen pudotuspeliottelun alkulämmittelyssä, mutta nappasi jälleen ykköstorjujan paikan konferenssifinaaleiden aikana.

Hän on aloittanut vasta neljä ottelua ja torjunut kolme voittoa. Päästettyjen maalien keskiarvo on loistava 1.35 ja torjuntaprosentti 94,6.