Toukokuun alussa Kärpät koki merkittäviä muutoksia johtoryhmän puolella.

Pitkään toimitusjohtajana toiminut Juha Junno jättäytyi sivuun. Hänen tilalleen virkaan asteli aiemmin seuran puheenjohtajana toiminut Tommi Virkkunen.

Valmennuspuolella Mikko Manner nimitettiin puolestaan uudeksi päävalmentajaksi.

Manner toimi kevään aikana Leijonien valmennusjohdossa apuvalmentajana. Niin MM-leirityksen kuin MM-kisojen aikana Kärppien joukkue on rakentunut kokoon kovaa vauhtia.

Oululaisseura on kuitenkin edelleen aktiivisesti markkinoilla tähystämässä isoa vonkaletta.

– Meillä on hakusessa äijä ihan sinne kärkeen. On se sitten ”ykkössentteri” ajatukseltaan tai semmoinen kaveri, joka pystyy tekemään tulosta, Manner sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Hankinnan suhteen Kärpät ei aio hötkyillä.

– Yritetään katsoa sitä rauhassa Harri Ahon ja muiden kanssa. Tarvitaan kuitenkin siinä vähän sellaista varman päälle pelaamista. Pitää kuitenkin muistaa, että ei tuolla ole enää hirveästi suomalaisjätkiä, joilla ei olisi sopimusta. Pitää miettiä ja katsoa tarkkaan. Pitää olla kärsivällinen ja tehdä hyvää työtä tuon suhteen. Löytää onnistunut ratkaisu.

– Toki voi olla, että siinä joutuu ottamaan jonkunlaisen riskin. Ei kuitenkaan hätäillä tässä vaiheessa. Katsotaan kaikessa rauhassa, Manner pohjustaa.

Tähän mennessä kevään aikana Kärpät on hankkinut itselleen muun muassa viime kauden puolustajakomeetan Miika Koiviston, joka saapuu Ouluun Jukureista. Hopeajoukkue KalPasta haaviin tarttuivat Joonas Lyytinen ja Jyri Junnila, JYPistä Veini Vehviläinen, HIFK:sta Jasse Ikonen, Ässistä Charles Bertrand, Sportista Otto Karvinen ja Frölundasta Nicklas Lasu.