Ei tule aika pitkäksi Leijonien kanssa. Ohjelmaa riitti taas.

[nosto tasoitus=”oikea”]Sveitsi pääsi 2-0-johtoon omien hölmöilyjenkin kautta ja Marjamäki teki ison ratkaisun ja vaihtoi maalivahdin.[/nosto]

Ensimmäinen vaihto oli Suomelta hyvä, läpiajo ja maalipaikka, ei kuitenkaan tehty. Sitten se homma jääty siinä. Sveitsi pääsi 2-0-johtoon omien hölmöilyjenkin kautta ja Marjamäki teki ison ratkaisun ja vaihtoi maalivahdin. Ei sitä voi panna maalivahdin piikkiin yksin, mutta kun se alkoi tuolla lailla menemään, niin se oli oikea ratkaisu. Sitten tuli Säteri sisään ja oli kentän paras pelaaja ja ansiosta palkittiin.

Kehutaan Säteri ensin. Oli läpiajoja, kolmannessa erässä Sveitsi pääsi maalin edestä koettamaan ja Säteriltä siinäkin ilmiömäinen pelastus. Pelissä tulee sellaisia hetkiä, kun toinen vie ja siunaantuu paikkoja, silloin tarvitaan maalivahdilta venymistä. Säteri tuli maaliin ja pelasi niin hyvän pelin, eikä päästänyt kiekkoakaan selkeänsä taakse antaen kavereille mahdollisuuden kääntää pelin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Siinä tärkeä siemen joukkueelle. Näkee, että pannaa itseään likoon. [/nosto]

Käsittämätön väärä vaihto siihen loppuun. Aivan tyhmä virhe siihen. Leijonat missä tilanteessa tuossa pelissä olivat. Ensimmäisessä erässä oli 5-3-alivoimaa, pelin loppuun alivoima, uhrautuvasti ja taistelevasti joukkue pelasi. Siinä tärkeä siemen joukkueelle. Näkee, että pannaa itseään likoon. Se antaa hyvää buustia jatkoon.

Sitten jatkoaika. Mitä olen pelejä katsonut, niin oikeita jätkiä laittoi Late jäälle, kuumia pelaajia. Fantastinen näyte se voittomaali. Savinainen pelasi vahvaa peliä, Filppula tuli ja nousi maalille. Iso ja tärkeä osuma. Kaverit keiden odotetaankin nousevan esiin, nousevat esiin. Filppula näytti sitä roolia ja tuli tärkeällä hetkellä esiin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Nyt kun Leijonat tuolla taistelee, vetää ihan täysillä. Pitää arvostaa sitä. Voittoja pitää raapia ja se ei välttämättä ole aina kauhean kaunista. [/nosto]

Kymmenen päivää on menty MM-kisoja ja ne ovat olleet valtakunnassa suuri puheenaihe. Paljon on ollut mielipiteitä, kuten pitää ollakin. Haluan ottaa sellaisen erilaisen näkökannan siihen, että ei noita kisoja pääse joka poika pelaamaan. Nyt kun Leijonat tuolla taistelee, vetää ihan täysillä. Pitää arvostaa sitä. Voittoja pitää raapia ja se ei välttämättä ole aina kauhean kaunista. Tuli yksi ikävä tappio Ranskalle, ja on tapahtunut kaikenlaista, mutta edelleen tämä on Leijonien omissa käsissä. Tänäänkin 0-2-tappioasemasta nousu voittoon. Siinä on hyvä siemen. Tiistaina Kanada ja sitten katsotaan, kuka tulee vastaan.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).