Edmonton Oilersin suomalaisnuorukainen Jesse Puljujärvi keräsi kauden päätteeksi hienot kehut seuran GM Peter Chiarellilta.

Puljujärvi pelasi Oilersin riveissä NHL-kauden alussa 28 ottelua, mutta seurajohto päätti lähettää 18-vuotiaan pelurin AHL:ään loppukaudeksi.

– Jos kysyisit häneltä kaudestaan, hän vastaisi, että se oli turhauttava. Tapasin hänet muutaman kerran kauden aikana ja hän oli todella turhautunut peliinsä, Chiarelli kertoo.

– Hän aloitti NHL:ssä hyvin, mutta sitten hän menetti itseluottamuksensa, joten lähetimme hänet AHL:ään.

Puljujärvi teki AHL:ssä Bakersfield Condorsin riveissä 39 kamppailussa 12 maalia ja 28 tehopistettä ja oli alati joukkueensa vaarillisimpia pelaajia.

– Hänellä taisi olla 12 osumaa AHL:ssä, mutta hänellä olisi voinut olla helposti 20 maalia. Hän hukkasi todella monta maalipaikkaa, mutta pidimme hänen pelaamisestaan alhaalla, Chiarelli kehuu nuorta lupaustaan.

– Olen iloinen hänen ensimmäiseen kauteensa (Pohjois-Amerikassa). Olen nähnyt 18-vuotiaiden pelaavan AHL:ssä. Olen nähnyt joidenkin pelanneen paremmin kuin hän, mutta useammat eivät ole olleet parempia. Joka kerta kun hän koski kiekkoon AHL:ssä, siitä seurasi maalipaikka.