Ruotsi voitti sunnuntai-iltana jääkiekon MM-kultaa kaatamalla finaalissa Kanadan.

Joukkueet etenivät 1-1-tasatilanteeseen päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalle. 20 minuuttia kestänyt hurjavauhtinen jatkoerä ei tuonut ratkaisua, joten seuraavaksi ammuttiin voittomaalikilpailu.

Kanada epäonnistuttua kaikissa neljässä yrityksessään ja Ruotsin Nicklas Bäckströmin ja Oliver Ekman-Larssonin maalatessa omissa rangaistuslaukauksissaan, Tre Kronor kruunattiin lopulta mestariksi maalein 2-1.

Ruotsalaishyökkääjä Marcus Kruger iloitsi mestaruudesta kamppailun jälkeen.

− Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun voitan maajoukkueessa mitään. Tämä on paitsi joukkueelle, myös Ruotsin jääkiekolle iso juttu, Krüger sanailee Jatkoaika-lehden haastattelussa.

Kanadan voittaminen on Ruotsin maajoukkueelle harvinaista herkkua.

− Aiemmin olemme olleet vaikeuksissa Kanadaa vastaan, joten tänään heidän voittamisensa tuntui hyvältä. Ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa, NHL-seura Chicago Blackhawksia edustava hyökkääjä kertoo.

Kruger sai käytännön oppitunnin IIHF:n säännöistä finaalin jatkoajan jälkeen. Ruotsalaispelurille tuli täysin puun takaa tieto, että ensimmäisen jatkoerän jälkeen ammutaan voittomaalikilpailu.

− En tiennyt, että peli ratkaistaisi noin. Luulin, että jatkaisimme jatkoerien pelaamista. Tämä oli ihan hauska tapa päättää finaali, naurahti Krüger.

Lue tästä Jatkoajan uutinen.