Columbus Blue Jacketsin suomalaistoimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kertoi näkemyksiään Sportsnetsin toimittajalle Elliotte Friedmanille siitä, millaisia vahvistustarpeita Blue Jacketsilla on.

Mitä seura tarvitsee juuri nyt?

– Maalintekijää tärkeisiin hetkiin, Kekäläinen sanoi.

– Totta kai sitä katsoo aina ykkössentterin perään. Kokonaisuudessaan teimme tarpeeksi maaleja ja meillä on tulivoimaa kaikkiin neljään ketjuun. Cam Atkinson oli ja on meidän paras maalintekijä, mutta tarvitsemme parempaa tehokkuutta viimeistelyyn. Katsomme sitä puolta sisäisesti ja ulkoisesti, Kekäläinen jatkoi.

Kekäläinen avasi tarkemmin näkemyksiään Friedmanille laukaisuprosenteista ja sen merkityksestä kokonaisprosessissa.

– Jos joku on iskenyt maaleja 30-prosentin tehokkuudella, sitä on vaikea pitää yllä. Taas jos jollain pelaajalla tehokkuus on ollut heikkoa, on mahdollisuus, että ensi kaudella hän parantaa sitä. Käymme läpi vaiheita, joissa ennustamme sitä, että kuinka paljon maaleja tulemme tekemään ensi kaudella. Katsomme sitä varten kaikki pelaajat läpi.

Kekäläinen sanoi Blue Jacketsin etsivät tulivoimaa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Organisaation sisällä katseet kääntyvät nuoriin pelaajiin.

Yksi näistä on seuran viime kesän kärkivaraukseen Pierre-Luc Duboisiin. Kekäläinen yllätti viime kesän draftissa varattuaan Duboisin ennen Jesse Puljujärveä Blue Jacketsin kolmannella vuorolla.

– Katsoin häneltä käytännössä kaikki pelit. Hän on kehittynyt ja hänellä on hyvä sauma murtautua NHL:ään ensi kaudella, Kekäläinen sanoi Duboisista.

Toinen tapaus on Oliver Bjorkstrand, joka on jo kolkutellut NHL-portteja.

– Emme ole unohtaneet häntä, mutta hänen kohdalla tulevan kesän pitää olla todella hyvä. Tai parin seuraavan. Tarvitsemme häneltä lisää räjähtävyyttä. Hän on ehdottomasti maalintekijä, yksi niistä tapauksista, joista puhuin. Hän on isojen hetkien pelaaja, minkä hän on näyttänyt muun muassa AHL-mestaruuden yhteydessä (2016). Hän iski tärkeitä maaleja, esimerkiksi yhden viimeisessä finaalissa.

Itse joukkueen rakentamisen suhteen Kekäläinen on rauhallisella mielellä. Friedman kysyi suomalaistoimitusjohtajalta siitä, onko hänellä huolia palkkakattotilanteen suhteen?

– Ei lainkaan. Joka vuosi ihmiset ovat huolissaan siitä ja esimerkiksi viime vuonna moni luuli, että meillä olisi kovia ongelmia. Eikä meillä ollut. En odota ongelmia myöskään tulevalle kaudelle.