Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen on jahdannut paikkaansa NHL:ssä nyt neljän vuoden ajan. Sanomattakin on selvää, että siinä ajassa pitäisi olla hyviä näyttöjä, jotta sopimukseton pelaaja saisi miellyttäviä tarjouksia NHL-seuroilta, tai tarjouksia ylipäätään.

Kovasta laukauksestaan tunnettu laitahyökkääjä on tähän asti onnistunut vakuuttamaan vain AHL:n puolella. Kolme Detroitissa vietettyä vuotta toivat jonkun verran NHL-otteluita vyölle, mutta vakituinen rooli jäi lunastamatta tasaista tehoista puhumattakaan.

Todellinen tuuliajo alkoi kuluneella kaudella, vaikka uuden sopimuksen Minnesota Wildin kanssa piti olla unelmasiirto Pulkkiselle.

Kausi sujui 9 NHL-ottelun jälkeen 47 ottelun verran AHL:ssä, minkä jälkeen oli luvassa uusi siirto Arizona Coyotesiin. Neljän ottelun verran näyttöjä uudessa seurassa, minkä jälkeen suomalaisen tyly kausi oli paketissa.

Katsomossa loppukauden istunut Pulkkinen ei saanut edes mahdollisuutta vakuuttaa uutta valmmennustaan Arizonassa, vaikka sopimus oli katkolla.

Alkanut kesä on varmasti suomalaisen uran käännekohta. Vähäiset näytöt antavat Pulkkiselle huonoimmat mahdolliset lähtökohdat uuteen NHL-sopimukseen, joten paluu Euroopan kaukaloihin on jopa todennäköistä.

25-vuotiaalla nuorukaisella on kuitenkin parhaat pelivuodet edessään. Toivottavasti maaliahne hyökkääjä löytää agenttinsa kanssa seuran, jossa hänellä on mahdollisuus kehittyä isossa roolissa ja ponnistaa takaisin taalajäille, jos NHL-sopimus ei kesällä irtoa.