Loistavilla varausvuoroilla vuosikaudet NHL-lupauksia haalinut Edmonton Oilers on alkanut lunastamaan seurana vihdoin odotuksia, kun se saavutti yli kymmenen vuoden tauon jälkeen pudotuspelipaikan ja pelasi tasaisen hyvän runkosarjan.

Nyt Oilersin organisaatiolla on alkamassa tiukka arki, kun sen pitää pystyä pitämään pakettinsa kasassa myös tulevaisuudessa.

Joukkueen rakentaminen kulminoituu kahteen tärkeimpään hyökkääjään, joiden sopimukset ovat päättymässä: Leon Draisaitliin ja Connor McDavidiin.

Seuralla on jo tänä kesänä edessään 21-vuotiaan saksalaisen Draisaitlin uuden sopimuksen sorvaaminen. Tilanne on ihanteellinen pelaajalle itselleen, sillä tähtihyökkääjä laittoi todellisen shown pystyyn iskemällä 77 tehopistettä runkosarjassa.

Isokokoisen hyökkääjän kausi huipentui pudotuspeleissä, joissa hän iski 16 tehopistettä 13 ottelussa.

Kovat näytöt eivät jätä mitään kysymysmerkkejä sopimusneuvotteluihin, sillä seura haluaa pitää saksalaisen pitkällä sopimuksella, mikä tarkoittaa myös isoa kasaa dollareita Draisaitlin tilille.

Samalla Edmontonilla vieläkin isompi kala kiinnitettävänä, kun koko sarjan kuumin pelaaja Connor McDavid pelaa ensi kaudella viimeisen vuoden tulokassopimuksestaan.

Oilers-johto saattaa kiinnittää kirkkaimman tähtensä jo hyvissä ajoin. McDavidin sopimus tulee antamaan tähtipelaajalle yhden koko NHL:n kovimmista palkoista, mikä tarkoittaa noin kymmenen miljoonan vuosiansioita.

On mielenkiintoista nähdä, millaiset jättisopimukset tähtihyökkääjille sorvataan. Joka tapauksessa Edmontonin joukkueen rakentaminen tulee muuttumaan selvästi tästä kesästä eteenpäin, kun sillä on jatkossa yhä isompia sopimuksia maksettavanaan.