NHL:ssä Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustama Florida Panthers on yhä ilman uutta päävalmentajaa.

Panthers päätyi siirtämään tehtävää hoitaneen Tom Rowen neuvonantajaksi sen jälkeen, kun Panthers oli jäänyt ulos pudotuspeleistä.

Rowe toimi aiemmin sekä seuran GM:nä että väliaikaisena päävalmentajana.

GM:n tehtävät haltuun otti jälleen Dale Tallon, joka on johtanut etsintäprosessia.

– Aloitimme isosta joukosta ja olemme päätyneet nyt noin 6-7 vaihtoehtoon, Tallon sanoi NBC Miamille.

Tallon antoi myös vihiä siitä, milloin julkistus voisi tapahtua.

– Toivottavasti seuraavien parin viikon aikana saamme luvun noin kahteen tai kolmeen, minkä jälkeen voisimme löytää ratkaisun. Se ajoittunee kesän varaustilaisuuden yhteyteen.

Draft-tilaisuus järjestetään 23. ja 24. päivä kesäkuuta Chicagossa.

Vaihtoehtojen joukossa ovat pyörineet Montreal Canadiensin entinen päävalmentaja Michel Therrien, Nashville Predatorsin apuvalmentaja Phil Housley, San Jose Sharksin apuvalmentaja Bob Boughner ja Denverin yliopistojoukkueen päävalmentaja Jim Montgomery.

Mielenkiintoinen pointti ajankohdallisesti liittyy meneillään oleviin NHL:n pudotuspeleihin.

Edelleen mukana oleva, muun muassa suomalaisvahdin Pekka Rinteen edustama Predators pelaa finaaleissa, mitkä ovat ohjelmassa seuraavan parin viikon ajan.

Tänä aikana Panthers ei voi nimetä Housley’ta seuran uudeksi päävalmentajaksi.

Housley on kuulunut monien eri seurojen vaihtoehtojen joukkoon viime vuosien aikana, kun uusia päävalmentajanimiä on etsitty.

– Meillä ei ole mikään kiire. Emme pelaa kuitenkaan kuin vasta syksyllä. Aiomme ottaa oman aikamme ja etsiä parhaan mahdollisen ratkaisun meidän nuorille pelaajille sekä meidän organisaatiollemme, Tallon sanoi.