Columbus Blue Jacketsin kokematon playoff-joukkue maksaa tällä hetkellä kovia oppirahoja hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin käsittelyssä.

Penguins johtaa maanantain vastaisena yönä pelatun ottelun jälkeen koko ottelusarjaa 3-0, kun se onnistui vääntämään 5-4 jatkoaikavoiton Blue Jacketsin ensimmäisessä kotiottelussa.

Ikävintä Columbuksen kannalta on se, että se johti kolmatta kamppailua ensimmäisen erän jälkeen 3-1, mutta kokenut Penguins-ryhmä suhtautui tilanteeseen ammattimaisen viileästi ja pystyi vielä kääntämään ottelun edukseen.

Yksi puhutuin taistelupari näiden joukkueiden välillä on ehdottomasti runkosarjan paras maalivahti Sergei Bobrovski sekä Penguinsin supertähti Sidney Crosby.

Kolmen ottelun jälkeen voi luvalla sanoa, että Crosby on vienyt Columbuksen maalivahtia kuin litran mittaa tässä ottelusarjassa.

Pittsburghin kapteeni syötti kolmannessa ottelussa kaksi maalia, joista toinen oli ottelun ratkaissut jatkoaikamaali. Bobrovskista selvästi henkisen yliotteen ottanut hyökkääjä on nakuttanut kolmessa ottelussa tehot 1+4.

Bobrovski on puolestaan romahtanut täysin Columbuksen maalilla paineiden alla. Sinipaitojen runkosarjan tuki ja turva, mutta NHL:n pudotuspeleissä kokematon maalivahti on hävinnyt kaikki ottelut, päästänyt 3.49 maalia ottelua kohden, minkä lisäksi venäläisvahdin torjuntaprosentti on ykkösvahdille tässä vaiheessa kautta luokaton 89.7.

Joukkueen johtoasemassa hätäily ja ykkösvahdin hermostuneisuus maalilla kielivät siitä, ettei Columbus yksinkertaisesti ollut vielä tänä keväänä valmis pitkiin pudotuspeleihin.