Tampa Bay Lightningin venäläistähti Nikita Kutsherov rikkoi launtain vastaisena yönä 40 maalin rajapyykin 4-2-voittoon päättyneessä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

Kutsherov viimeisteli Tampa Bayn 2-0-johtomaalin ensimmäisessä erässä. Venäläistähti pääsi puolittaiseen läpiajoon, missä hän ampui kiekon upeasti ohi Canadiensin tähtivahdin Carey Pricen.

23-vuotias Kutsherov on toinen 40 maalin rajapyykin rikkonut pelaaja tällä kaudella NHL:ssä. Enemmän osumia on pystynyt tekemään vain maalipörssiä johtava Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby, jolla koossa on 43 maalia.

Kutsherovista tuli kuudes venäläispelaaja, joka on pystynyt rikkomaan maagisen 40 maalin rajan alle 23-vuotiaana NHL:ssä.

Venäläisistä samaan ovat pystyneet Jevgeni Malkin, Pavel Bure, Aleksandr Ovetshkin, Ilja Kovaltshuk ja Aleksandr Mogilny.

Kutsherovista tuli myös viides Lightning-pelaaja, joka on pystynyt rikkomaan 40 maalin rajan. Aikaisemmin rajapyykin ovat rikkoneet Steven Stamkos, Vincent Lecavalier, Martin St. Louis ja Brian Bradley.

Kutsherov on ollu mielettömässä vireessä kauden viimeisellä neljänneksellä. Kutsherov on nakuttanut edellisissä 22 ottelussa tehot 19+16=35.

Venäläisnuorukainen on kantanut huimilla otteillaan loukkaantumisista kärsivän Lightningin mukaan pudotuspelitaisteluihin.

NHL

@NHL
40! Kuch has 40 goals!
#TBLvsMTL