Venäjän MM-joukkueen ykkösvahti Andrei Vasilevski teki varsin rajun paljastuksen.

Tampa Bay Lightningissa torjuva Vasilevski olisi nimittäin jättänyt MM-karkelot väliin, mikäli Venäjä olisi valinnut kisoihin Columbuksen Sergei Bobrovskin.

– Jos Bobrovski olisi valittu, en olisi tullut maajoukkueeseen, tunnusti Vasilevski venäläismedialle.

Tunnustus on varsin raju siksi, koska Venäjän maajoukkuejohto ei ole ikinä katsonut hyvällä kieltäytymisiä, joita hyvin harvoin edes Venäjä joutuu arvokisojen kynnyksellä kokemaan, mikäli kysymys ei ole loukkaantumisesta tai siitä, ettei pelaajalla ole voimassa olevaa NHL-sopimusta, kuten Aleksander Radulovin tapauksessa (uutinen). Venäjän pelaajat ovat patrioottisina yleensä aina maajoukkueensa käytettävissä – oli rooli sitten mikä tahansa.

– Jos Sergei olisi täällä, ei olisi mitään järkeä tulla. Hän on ykkösvahti, ja siinä tapauksessa minun olisi parasta vain levätä kuin istua penkillä.

Bobrovski olisi ollut saatavilla, sillä Columbus putosi jo NHL-pudotuspeleistä. Bobrovski olisi itse halunnut tulla MM-kisoihin, mutta Venäjän maajoukkue ei häntä valinnut raskaan kauden jälkeen (uutinen).

Bobrovski on silti Venäjän selkeä ykkösvahti – tämän tosiasian Venäjän maajoukkuejohto kertoi tiedotteessaan. Bobrovski torjui Venäjän ykkösvahtina kolmissa edellisissä MM-kisoissa. Vuonna 2015 NHL-vahti Anton Hudobin soitti kiltisti kakkosvahdin viulua. Vuonna 2014 Vasilevski oli Bobrovskin takana MM-kisoissa varavahtina yhdessä Hudobinin kanssa.