Loukkaantumisen jälkeen NHL-peleihin palannut St. Louis Bluesin hyökkääjä Jori Lehterä pääsi heti maalin makuun paluuottelussaan Winnipeg Jetsiä vastaan, kun suomalainen iski toisessa erässä tärkeän 3-2 kavennusmaalin.

Lähes kuukauden sivussa olleen Lehterän kausi on ollut erittäin hankala. Ennen loukkaantumistaan maaliskuun alussa hänellä oli menossa kahdeksan ottelun pisteetön putki, minkä lisäksi koko kaudella kiekollisesta pelistä elävä hyökkääjä on tehnyt vain 20 tehopistettä.

Lehterän onni on kuitenkin se, että St. Louis Blues kampesi itsensä mukaan pudotuspeleihin kesken kauden palkatun päävalmentajan Mike Yeon otteessa.

Lehterän on helpompi päästä loukkaantumisen jälkeen peliin sisälle, kun koko joukkue on saanut rivinsä kuntoon juuri oikealla hetkellä. Blues voitti maaliskuussa 15 ottelustaan 11.

Joukkueen sentteriosasto on saatu tasapainoon Lehterän ollessa pois, joten valmennus päätti koittaa Lehterää kolmosketjun laidassa vierellään suomalaista alun perin tuurannut 21-vuotias venäläishyökkääjä Ivan Barbashev sekä 22-vuotias voimahyökkääjä Zachary Sanford.

Lisäksi Lehterä pelaa ylivoimalla yhdessä tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenkon kanssa. Jos St. Louis Blues olisi jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle, olisi Lehterän kausi päättynyt turhan nopeasti vaikeassa tilanteessa.

Nyt suomalaishyökkääjällä on mahdollisuus rakentaa kaudesta täysin uudenlainen tarina itselleen. Kukaan ei muistele heikkoa runkosarjaa, jos Lehterä pelaa loistavat pudotuspelit.