Devils kunnioitti merkittävän NHL-uran tehnyttä Eliasta sunnuntain vastaisena yönä pelatussa New York Islanders -ottelussa.

41-vuotta ensi viikon torstaina täyttävä tsekkilegenda pääsi vetämään viimeiset luistimen piirtonsa Devilsin paidassa ja hänet kutsuttiin ottelun alussa pidettävään muodolliseen aloitukseen.

Eliaksen vaimo ja kaksi tytärtä tiputtivat aloituskiekon hänelle ja Islandersia nykyään edustavalle entiselle Devils-hyökkääjälle Stephen Giontalle.

Eliaksella oli tapahtuman aikana tunteet pinnassa, eikä jäähyväisissä vältytty kyyneliltä.

Urallaan 1240 NHL-ottelua tehopisteillä 408+617=1025 pelannut tsekkikonkari väläytteli tapahtuman jälkeen mahdollisuutta palata pelaamaan jääkiekkoa Eurooppaan.

– En tiedä. Tietenkin Euroopassa pelaaminen olisi erilaista. Ei epäilystäkään, se on helpompaa keholle. Pelaat vain 50 ottelua. Minulle se ei ole fysiikasta kiinni. Minusta tuntuu paremmalta kuin vuosi sitten. Se on enemmänkin mentaalisesta puolesta kiinni, että olenko valmis jatkamaan pelaamista, Elias kertoo North Jersey -lehden haastattelussa.

Elias ei ole vielä tehnyt päätöstä palaako hän asumaan Tsekkeihin vai pysyykö hän vaimonsa ja kahden tyttären kanssa Yhdysvalloissa.

– Rehellisesti, en poissulje mitään. Ihan oikeasti uskon, että voisin pelata vielä kykyjeni mukaan, samalla tavalla kuin pelasin maailman parhaassa sarjassa NHL:ssä. Saa nähdä mitä käy. Se ei ole nyt minun mielessäni. Innostun vieläkin peleistä kun olen jäällä, oli se mikä sarja sitten hyvänsä, Elias pyörittelee.