Patrik Laineen fantastinen NHL:n tulokaskausi on tulossa päätökseen, kun Winnipeg Jets päättää pelinsä runkosarjaan.

Laine pitää maalipörssin kahdeksatta sijaa 34 osumallaan. Tilastot paljastavat, että tulevilla kausilla maalimäärät tulevat kasvamaan entisestään, kunhan suomalainen pääsee entistä enemmän laukaisupaikoille.

Maalitykki on nimittäin vasta 51. ahkerin laukoja NHL:ssä. Laine on ampunut 196 kertaa pelaamissaan 70 ottelussa, mikä antaa keskiarvon 2,8 ottelua kohden.

Esimerkiksi Washington Capitalsin maaliahne Aleksandr Ovetshkin on laukonut kauden aikana yli sata laukausta enemmän kuin Laine, koska Washingtonin valmennus käyttää armotta venäläisen tykkiä kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Mielenkiintoinen fakta on myös se, että Carolina Hurricanesin suomalaistulokkaalla Sebastian Ahollakin on enemmän laukauksia kuin Laineella, mikä on erikoista siitä huolimatta, että Aholla on kourallinen otteluita enemmän pelattuna.

NHL:n ahkerin laukoja on San Jose Sharksin puolustaja Brent Burns, joka on tulittanut 307 kertaa 78 ottelussa, mikä tarkoittaa lähes neljää vetoa per ottelu.

Laineen laukaisutilastot selittyvät pitkälti sillä, ettei Winnipeg ole pärjännyt toivotulla tavalla. Kun joukkue ei pääse kunnolla hyökkäämään, on Laineeltakin turha odottaa ihmetekoja.

Lisäksi Jets-valmennus on saanut faneilta kritiikkiä siitä, ettei se peluuta suomalaista tarpeeksi paljon ylivoimalla laukaisijan paikalla.