KUOPIO. Tapparan maalivahtiosastolla Dominik Hrachovina oli vielä viime keväänä kakkosvahdin roolissa, kun Tomi Karhunen torjui kirvesrinnat mestaruuteen.

Mutta jo silloin Hrachovina oli melkoinen valopilkku kultajuhlien keskellä.

Tshekkivahti muun muassa asteli Zambonin puikkoihin mestaruuspystin kanssa (katso ylhäältä).

Nyt sama toistuu.

– Jos ei jumalauta ole Zamboni valmiina Hakametsässä, niin sitten alkaa tapahtua!, Hrachovina lähetti viestin Tampereelle kenttämestareille.

– Ei se ole kova vaatimus. Se on perushomma!

Tästä juhlat alkavat rakentua.

– Se (Zamboni) on kaikista tärkein. Samalla toki se, että saa olla jätkien kanssa. Ihan rehellisesti kun puhuu, niin ei tässä jaksa kauheasti pomppia. Tämä kevät on ollut pitkä ja raskas, eiköhän tässä pikku hiljaa rupea bensat loppumaan.

Hrachovina on ollut uransa kovimmassa testissä. Siitä hän suoriutui vähintäänkin kunnialla.

– Tämä ei ollut välttämättä fyysisesti niin raskas kevät, mutta henkisesti oli. Nautin omalla tavalla, niin kuin nautin viime vuonna! Katsotaan, mihin voimat riittää, Hrachovina hymyili, käännettyään katseet jo tulevaan.

Kuudennen finaalin loppuhetkillä Tapparalle tuli pieniä sydämentykytyksiä, sillä KalPa kolisteli Hrachovinan selän takana tolppia.

– Kävin kiittämässä! Parhaita kavereita!, Hrachovina kuittasi.

Tshekkivahti ja Tappara saivat lopulta juhlia, kun kuudes peli päättyi Tapparan hyväksi 3-1. Finaalit menivät Tapparalle 4-2.

Hrachovinalla itsellä oli melkoisesti aihetta hymyyn. Ihan jo ”uuden” roolin johdosta.

Viime keväänä katsoit vielä vierestä, mutta tänä keväänä olit ykkösmaalivahtina. Mitä tuntemuksia tämä tuore mestaruus herättää?

– Kyllähän se hyvältä tuntuu, mutta niin tuntui myös viime vuonna. Se oli kuitenkin ensimmäinen mestaruus mun uralla. Se on totta kai aina vähän spesiaali. Ennen kaikkea tässä on hienoa olla tässä joukkueessa mukana.

Kevään aikana Hrachovina oli esillä nollaputkiennätyksen kanssa. Hrachovina syrjäytti ykköspaikalla Juha Metsolan, jonka oma putki oli aiemmilta vuosilta Tapparasta.

Hrachovina tuumaili ennätyksen jälkeen, että hänen tehtävänsä on tarjota kaljat Metsolalle.

Teon voi toteuttaa hymyissä suin.

– Nyt pitää ainakin jotain sille ostaa!