KUOPIO. Tapparaan voi helposti yhdistää kuvauksen:

Dynastia.

Viitenä keväänä putkeen finaaleissa, kaksi peräkkäistä mestaruutta.

Mutta mitä syitä menestyksen takaa löytyy?

– Hyvät pelaajat, hyvä valmennustiimi ja koko organisaatio on ollut tukena. Ollaan löydetty menestyksen reseptiä ja ollaan uskottu omaan tekemiseen. Työtä, todella paljon työtä. Sen työn palkinto on tässä. Tämän takia sitä työtä kannattaa tehdä, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tuumasi mestaruuden varmistumisen jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Torstain kuudennen finaaliottelun jälkeen loppui myös Tapolan ura Tapparan päävalmentajana.

Ainakin toistaiseksi.

Haikeus ei ollut iskenyt vielä ilon keskellä.

– Sanotaanko näin, että tässä vaiheessa on ihan hyväkin nähdä asioita vähän toiselta puolelta. Auttaa tulevaa joukkuetta saavuttamaan yhtä paljon asioita.

Tapola siirtyy seuran urheilu- ja kehitysjohtajaksi, kun Jukka Rautakorpi saapuu päävalmentajaksi.

Muutos tapahtuu paikassa, missä Tapola on pystynyt luotsaamaan Tapparan mestaruuksien tielle.

Liike tulee kieltämättä erikoiseen paikkaan ja se näyttää erikoiselta. Varsinkin kun katsoo Tapparan saavutuksia Tapolan päävalmentajajaksolla.

Tapola ehti toimia kirvesrintojen luotsina kolmen kauden ajan. Ensimmäinen näistä tuotti vielä pettymyksen, kun Kärpät vei seitsemännen ja ratkaisevan finaalin nimiinsä.

Seuraavalla kaudella Patrik Laine ja Kristian Kuusela heiluttivat tähtipuikkoa, kun Tappara jyräsi HIFK:n yli finaaleissa.

Tänä keväänä Tapparan juttu oli laajuus.

– Se oli erittäin hienoa, miten taustalta nousi ratkaisijoita. (Teemu) Nurmi toissa päivänä, (Juhani) Jasu nyt kuudennessa finaalissa. Se osoittaa meidän joukkueen vahvuutta, Tapola tuumasi hymyissä suin.

Mutta ei Tapparan kevät aivan ruusuilla tanssiessa mennyt. Jo puolivälierissä Ilves laittoi kirvesrinnat koville.

Lopulta juuri Ilves oli se taho, joka oli kaikista lähimpänä Tapparan horjuttamista.

– Tässä matkan varrella oli niin paljon pieniä opetuksia ja kasvua koko ajan. Se lista on ihan loputon, mitä asioita tuolla käsitellään joukkueen kanssa. Pelaajat keskenään, valmentajat keskenään. Niin pelin, luonteen, urheilun, kaiken osalta.

– Niitä (opetuksia) oli äärettömän paljon. Sitä pitää koko ajan pystyä kehittymään ja kasvamaan. Sitten se palkinto on tuolla, Tapola mietti.

Virallisesti Tapolan uusi pesti alkaa 1.5. Aloituskohta voi vielä hieman muuttua mestaruuden myötä.

– Pitää anoa tuolta (Mikko) Leinoselta pieni vapaa, Tapola hymähti.