TAMPERE. Liigan finaaleissa Tappara on ottanut voittoja voittojen perään nihkeämmän alun jälkeen.

KalPa heti karata jo 2-0-johtoon voitoissa, mutta Tappara tuli ensin rinnalle ja tiistaina kirvesrinnat painelivat jo ohitse.

Tiistain viides finaali ei noussut miksikään hirveäksi klassikoksi, osittain varmasti siksi, että kyseessä oli toinen peli kahden päivän sisällä.

– Nousujohteinen peli meiltä. Alussa ei oltu ehkä niin jämäkkiä, mitä olisi pitänyt olla. Mutta loppua kohden parannettiin koko ajan. Tehtiin tarvittavat maalit ja pidettiin loppuhetkillä sitten oma pää puhtaana. Hieno voitto, Tapparan ykkösketjun laitahyökkääjä Jere Karjalainen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Karjalainen itse vastasi ottelun ratkaisumaalista. Kolmannen erän puolessa välissä Karjalainen pääsi puttaamaan kiekon käytönnässä tyhjiin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

– Päästiin siinä (Jani) Lajusen kanssa kahdella yhtä vastaan. Lajunen itte sanoi, että meinasi vähän kiekko karata. En tiedä feikkasiko sitten vai mitä. Hyvin sen kuitenkin teki ja sen jälkeen kiekko tuli kuin tarjottimella siihen mulle. Pääsi vastapalloon vetämään.

– 2-0 on kuitenkin eri tilanne kuin 1-0. Tärkeään paikkaan tuli, Karjalainen allekirjoitti.

Lopussa KalPa nimittäin kavensi vielä Janne Keräsen osumalla, joten Karjalaisen häkki jäi voittomaaliksi.

Ottelun isoksi puhuttaneeksi aiheeksi nousi Tapparan kultakypärään Henrik Haapalaan tullut tälli. KalPan Sami Mutanen jyräsi Haapalan laitaan, minkä jälkeen molemmat poistuvat pelistä.

Karjalainen itse jäi tapauksessa hieman paitsioon.

– Näin vain sen, kun (Haapala tuli vaihtoaitioon ja oli silmäkulma auki. Muuten meni ihan ohi, että osuiko taklaus päähän vai pää laitaan.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kävi hyvin kuumana siitä, millaista tekstiä Mutanen oli antanut Haapalan suuntaan ulosajon yhteydessä.

Karjalainen itse kuuli puheista kunnolla vasta pelin jälkeen.

Eivätkä ne hyvältä kuulostaneet.

– Ei tietenkään. Kyllä tuolla joku kunnioitus pitää säilyttää kuitenkin. Vahinkoja sattuu, mutta jos toiselle käy jotain, niin ei siihen perään tarvitse lähteä huutelemaan, Karjalainen painotti.

Nyt Tapparalla on edessä katkaisun paikka, sillä kirvesrinnat johtavat finaalisarjaa voitoin 3-2.

Karjalaisen mukaan Tapparan suunta on ollut koko ajan juuri oikeanlainen.

– Totta kai tuossa matkan varrella on ollut vähän vaikeuksia. Ilves-sarjassa ja tässä sarjassa alussa. Ne kasvattavat meitä yhteen meitä ja ollaan alettu löytää sitä parasta Tapparaa tuohon.

– Mutta fakta on se, että tarvitaan paras Tappara tuohon kuudenteen peliin, Karjalainen sanoi jo tulevasta.

Kyseinen kuudes kamppailu on ohjelmassa torstaina Kuopiossa. Jos KalPa onnistuu ottamaan voiton, on seitsemäs ja ratkaiseva taisto luvassa perjantaina Tampereella.