TAMPERE. Tappara on enää yhden voiton päässä toisesta peräkkäisestä mestaruudesta.

Tappara nimittäin jätti KalPan jalkoihin myös tiistaina, tällä kertaa lukemin 2-1.

Maanantaina Kuopiossa Tappara oli tasoittanut finaalisarjan tilanteeksi 2-2. Nyt kirvesrinnat ottivat jo kolmannen peräkkäisen voittonsa finaalisarjan sisällä.

Tiistaina ensimmäinen häkki tuli vastaan toisessa erässä. Ylivoimalla Teemu Nurmi napautti kiekon ohi Eero Kilpeläisen, eikä KalPa saanut tärkeää avausmaalia.

Kolmannen erän puolessa välissä Jere Karjalainen puolestaan sijoitti kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi irtokiekon sisään.

Dominik Hrachovinan nollapeli meni piloille neljää minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Janne Keränen onnistui nimittäin ohittamaan Tappara-vahdin.

Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan lopussa Tappara piti KalPan pois maalipaikoilta. Apuna oli myös vierasjoukkueen hyökkääjän Balasz Sebokin ottama kaksiminuuttinen.

Tapparalla on mahdollisuus varmistaa mestaruus torstaina, mikäli se ottaa voiton kuudennesta finaaliottelusta Kuopiosta.

Mikäli KalPa vie kyseisen taiston nimiinsä, on seitsemäs ja ratkaiseva peli ohjelmassa perjantaina Tampereella.