KUOPIO. Tapparan mestaruusjuhlien keskellä Kuopiossa alkoi yhtäkkiä kuulua tuttu ääni.

Kuopiossa Niiralan montun jäähallissa kuuluttajaboxiin oli astellut Hakametsästä varsin tuttu hahmo.

Petri Kääriäinen.

Tapparan peleissä kuuluttajana toimiva Kääriäinen otti mikin haltuun ja kuulutti Tapparan pelaajat läpi kultamitaleiden pokkaamisen yhteydessä.

Tämä yllätti monet tapparalaiset maukkaalla tavalla.

– Särähti korvaan yhtäkkiä! Se oli hienoa kuulla, Tapparan tähtihyökkääjä Veli-Matti Savinainen sanoi leveän hymyn kera SuomiKiekko-sivustolle.

Miten järjestely toteutui?

– Joukkuejohtajan Petri Tuonosen kanssa pohdittiin pelin jälkeen vasta, että ”mitäs jo mää menisin lukemaan nimet?” Petri sanoi, että ”ei se varmaan onnistu”. Mää sanoin, että ”mää käyn kysäsee, että onnistuuko?” Kaveri antoi heti luvan, että lue vaan! Ei siinä ollut sen kummallisempaa, Kääriäinen tuumasi naureskellen.

– Tää tuli ihan extempore! Aivan extempore!

Juhlan hetkellä Kääriäinen joutui hieman turvautumaan papereihin, vaikka luetellut nimet ovatkin tulleet tutuiksi kauden aikana.

– Sen tiesin, että ”Henkka” (Henrik Haapala) ei ole paikalla. Nämä viimeiset, jotka eivät olleet listalla, kauden aikana vähemmän mukana olleet, tulivat ulkomuistista.

Tappara varmisti mestaruuden torstaina, kun se kaatoi KalPan kuudennessa finaaliottelussa 3-1. Finaalit menivät Tappara hyväksi 4-2.