Sunnuntain vastaisena yönä NHL:ssä ratkottiin jatkopaikkoja pudotuspeleissä, minkä seurauksena useamman suomalaisen NHL-pelaajan kausi päättyi lyhyeen.

Pelaajien kesälomat NHL-peleistä tarkoittavat mahdollisuutta lähteä MM-kisoihin vahvistamaan Leijonia. Tämän päätöksen edessä ovat Montreal Canadiensissa loistavan tulokaskauden pelannut Artturi Lehkonen, San Jose Sharksin laitahyökkääjä Joonas Donskoi sekä Minnesota Wildin Mikael Granlund.

Jos Suomi saisi nämä kolme nuorta hyökkääjää kisoihin, olisi siinä valmiina erittäin mehukas kolmikko sellaisenaan. Lehkonen-Granlund-Donskoi olisi MM-tasolla huippukentällinen, jossa olisi mukana vauhtia, taitoa ja tarvittavaa maalintekovoimaa.

Kolmesta hyökkääjästä Lehkonen on ainoa, jolla on MM-debyytti tekemättä. 20 maalia Montrealille koko kauden aikana tehneellä hyökkääjällä on varmasti nälkää pukea maajoukkuepaita päälle, mikäli hän on täysin pelikuntoinen.

Vaikka Granlund pelasikin huippukautensa NHL:ssä laitahyökkääjän tontilla, pystyy hän pelaamaan myös loistavasti keskushyökkääjän paikkaa. Hänellä on edessään jatkosopimusneuvottelut Wildin seurajohdon kanssa, joten hänen päätöstään lähteä kisoihin odotetaan epäilevin fiiliksin.

Myös Donskoin nykyinen sopimus on päättymässä, mutta henkilökohtaisellakin tasolla vajaaksi jääneen kauden takia MM-kisat olisi hyvä näytönpaikka 25-vuotiaalle hyökkääjälle. Varsinkin, kun maajoukkueen päävalmentajana on hänelle Kärpistä tuttu Lauri Marjamäki.

Sopimuksettomien pelaajien osallistuminen MM-kisoihin on harvinaista, mutta ei tavatonta.