Suomen jääkiekkomaajoukkue on kärsinyt 3-2-tappion Tshekille Euro Hockey Tour -ottelussa Ceske Budejovicessa, Tshekissä.

Leijonat aloitti ottelun vahvasti. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Suomi johti jo 2-0 Antti Pihlströmin ja Miro Aaltosen maaleilla. Veli-Matti Vittasmäki sai syöttöpisteen molempiin osumiin.

Enempää maaleja Leijonille ei tullutkaan.

Tshekin kiri alkoi avauserän loppupuolella, kun Roman Cervenka iski kavennusmaalin. Tasoihin Tshekki tuli, kun Suomelle tuli paha jäähysuma toisessa erässä. Viiteen minuuttiin Leijonat sai kolme kaksiminuuttista, joista viimeisen aikana Jan Rutta löi pelin tasoihin.

Kolmannen erän alussa Robin Hanzl löi Lukas Kasparin syötöstä Tshekin johtoon.

Suomi pääsi hakemaan ottelun lopussa vielä tasoitusosumaa kuudella neljää vastaan, mutta paikkoja ei tullut.

Suomen maalilla Harri Säteri pelasi hyvän ottelun, eikä osumia voinut laittaa hänen piikkiinsä.

Tappio oli Suomelle kolmas neljään edelliseen otteluun. Suomi kärsi tappion Tanskalle, jonka jälkeen Slovakia kaatui lukemin 3-0. Kaksi päivää myöhemmin seuraavassa ottelussa Slovakia kukisti Leijonat 3-2.