Mikko Rantanen on jo nyt Colorado Avalanchen tärkeimpiä pelaajia.

Suomalaistulokas päätti kautensa komealla tavalla. Rantanen summasi tehot 1+1 Avalanchen kärsiessä runkosarjan päätösottelussa tappion St. Louis Bluesille.

Maalinsa myötä Rantanen rikkoi hienon rajapyykin saatuaan kasaan 20 maalia. Laitahyökkääjä summasi 75 ottelussa tehot 20+19=39. Hän oli Avalanchen paras maalintekijä.

Ennen tätä kautta vain kolme suomalaispelaajaa oli yltänyt 20 maaliin tulokaskaudellaan NHL:ssä: Teemu Selänne (76), Tuomo Ruutu (23) ja Saku Koivu (20). Nyt määrä tuplaantui, sillä Rantasen ohella 20 osuman rajapyykin rikkoivat Patrik Laine (36) ja Sebastian Aho (23).

Avalanchen kausi oli kauniisti muotoiltuna täysi katastrofi. Yksi iloisimpia asioita jälleenrakennusta tekevässä seurassa oli nimenomaan Nousiaisilta kotoisin olevan suomalaishyökkääjän itseluottamusta uhkuvat otteet.

20-vuotias Rantanen oli jo nyt Avalanchen kuormitetuimpia hyökkääjiä. Rantanen sai nauttia varsinkin loppukaudella yhteispelistä joukkueen ykkössentteri Nathan MacKinnonin kanssa.

Avalanche on saamassa haltuunsa ensi kesän varaustilaisuuden ensimmäisen varausvuoron. Denveriläisseuralla on siten mahdollisuus naarata riveihinsä tulevaisuuden tähti Rantasen ja 21-vuotiaan MacKinnonin rinnalle.

Menestystä ei rakenneta hetkessä, mutta Rantasen kehityskaaren voi odottaa jatkuvan samansuuntaisena. Denver Postin toimittaja Adrian Dater kuvailikin Rantasta osuvasti todetessaan tämän olevan ”pian 40 maalin kaveri”.