NHL:n pudotuspeleissä suomalaiskolmikon Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Erik Haulan edustama Minnesota Wild koki välittömästi ensimmäisen tappionsa, kun pudotuspelisarjan avauksessa St. Louis Blues oli sitä parempi jatkoajan jälkeen lukemin 2-1.

Voittomaalin iski ensimmäisen jatkoerän loppuvaiheilla Bluesin puolustaja Joel Edmundson.

Karmeana mörkönä Wildille toimi Bluesin Jake Allen, jolle kasaantui melkoinen määrä torjuntoja avausottelussa.

Peräti 51 koppia.

– Yhdellä sanalla voi häntä kuvastaa: mahtava. Todella hyvä peli häneltä, Bluesin avausmaalin iskenyt Vladimir Sobotka hehkutti NHL.com:n mukaan.

– Mielestäni hän oli aivan ilmiömäinen. Ei tarvitse edes paljoa sanoa. Todella huikea. Häntä haastettiin monista eri paikoista ja monissa eri tilanteissa, mutta hän totisesti astui esille, Bluesin päävalmentaja Mike Yeo ylisti Allenia.

Wildin ainoassa maalissa Allenille ei jätetty paljoa mahdollisuuksia, kun Granlund ja Koivu olivat rakentamassa avopaikkaa Zach Pariselle, joka käytännössä pääsi puttaamaan tyhjiin takatolpalta.

– Saimme mahdollisuuden ja pitkitimme peliä, eikä sitä koskaan tiedä, mitä jatkoajalla tapahtuu. Mutta on vain pakko tehdä enemmän kuin yksi maali, Parise mietti.

– Pidämme pään pystyssä. On voitettava neljä peliä ja tästä tulee pitkä sarja. Mielestäni pelasimme kuitenkin hyvän pelin, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau näki.

Sarja jatkuu perjantaina Minnesotassa.