Viimeisen vuosikymmenen ajan Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin välillä on olllut kova kilpakumppanuus, ei vähiten sen takia, että sarjan suurtähdet Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetshkin ovat joukkueiden kasvot.

Kun Washington tiputti pudotuspelien avauskierroksella Toronto Maple Leafsin kuuden ottelun jälkeen, varmistui, että joukkueet kohtaavat myös tämän vuoden pudotuspeleissä toisella kierroksella.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat itäisen konferenssin välierissä viime vuonna, jolloin Pittsburgh päihitti Washingtonin voitoin 4-2 ja eteni lopulta Stanley Cup -voitton. Kuten tänäkin vuonna, myös vuosi sitten Washington tuli sarjaan kotiedun kanssa voitettuaan silloinkin NHL:n runkosarjan.

Jos uskoo historian toistavan itseään, Penguinsilla on muutenkin valtava etu puolellaan tämän vuoden sarjassa. Tämä on nimittin yhteensä kymmenes kerta, kun joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä. Penguins on voittanut edellisestä yhdeksästä kohtaamisesta peräti kahdeksan.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa voitot menivät tasan, molemmat nappasivat otteluista kaksi voittoa. Capitals toki keräsi otteluista enemmän pisteitä hävittyään kerran voittomaalikisassa ja kerran jatkaoajalla.

Tehokkain pelaaja oli Nicklas Bäckström, joka keräsi otteluissa tehot 4+8=12.