Liigan finaaleissa yksi iso kohutapaus tuli vastaan toisessa finaaliottelussa, jossa Tapparan tähtihyökkääjällä Veli-Matti Savinaisella paloivat hermot kamppailun päättymisen yhteydessä.

Savinainen rikkoi mailansa kaukalon laitaan niin, että mailan osia lensi pelaajakäytävän puolelle.

Selostajatoimittaja Mikko Juntunen väitti heti tapahtuneen jälkeen Savinaisen mailan lavan osuneen häntä selkään.

– Olen tehnyt näitä hommia 35 vuotta, enkä koskaan ole mitään vähänkään tämänkaltaista kokenut. Eihän toimittajaa saa hakata paskaksi, Juntunen sanoi Savon Sanomien jutussa.

Viikkoa myöhemmin tarina olikin muuttunut. Neljännen finaalin yhteydessä maanantaina Juntunen sanoi Yle Puheelle, ettei hän tiedä, mikä häneen osui.

Eli alunperin Juntunen valehteli.

Todellisuus kun oli se, ettei Juntunen ollut edes lähellä, kun Savinainen rikkoi mailansa kaukalon reunaan.

– Olin lähdössä pois ja yhtäkkiä kuului hirveä pamaus. Sen jälkeen tuntui kipua selässä. Heittäydyin polvilleen, jos sieltä tulisi lisää tavaraa, ettei osu, Juntunen sanoi Yle Puheelle.

Liigan kilpailujohtajan Arto I. Järvelän mukaan tarinan muuttumisella ei ole kuitenkaan väliä pelikiellon suhteen.

– Sääntökirjassa lukee, että ottelurangaistus tulee, jos mailan osa lentää katsojia kohti. Eli sen ei tarvitse osua, ja silti tulee automaattinen ottelurangaistus. Mailan osan osuminen ulkopuoliseen on ankaroittava tekijä, Järvelä selittää Ilta-Sanomille.

– Kun lapa lentää kohti katsojaa, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa yhden ottelun pelikielto. Se on minimi. Mikään lausunto ei muuta itse tekoa, Järvelä kertoo.

Järvelä ei ollut mukana kurinpitopäätösprosessissa.

Savinainen on jo kärsinyt pelikieltonsa.

Tällä hetkellä finaalit ovat tilanteessa 2-2. Viides ottelu on ohjelmassa tänään maanantaina Hakametsässä.