Keskustelu Suomen tulevasta jääkiekon MM-joukkueesta käy luonnollisesti kuumana, kun kisojen alkamiseen on alle kaksi viikkoa aikaa.

Hyökkäyksessä tärkeimmät roolit ansaitaan MM-leirin esitysten kautta, mutta yksi asia on jo varmaa: Sebastian Aho tulee olemaan erittäin isossa roolissa Suomen joukkueessa.

Carolina Hurricanesissa sensaatiomaisen tulokaskauden pelannut hyökkääjä yllätti kaikki jo vuosi sitten MM-kisoissa olemalla Suomen näkyvimpiä pelaajia.

Finaaliin asti yltäneessä joukkueessa Aho teki kymmenessä ottelussa seitsemän tehopistettä (3+4). 19-vuotiaan hyökkääjän ennakkoluulottomuus jatkui heti syksyllä NHL-kaukaloissa, kun Ahon tulokaspisteet olivat 82 ottelussa 24+25=49.

Aika hyvin nuorelle pelaajalle, joka on koko lyhyen uransa pelannut aiemmin Euroopan kaukaloissa. Aho tarttui NHL-uransa päivästä numero yksi härkää sarvista, minkä ansiosta hän oli heti ensimmäisellä kaudellaan Hurricanesin johtavia pelaajia.

Edes pitkä kausi ja fyysinen peli maailman kovimmassa kiekkosarjassa eivät hidastaneet Ahoa, vaan hän pelasi nousujohteisen kauden tehden esimerkiksi runkosarjan viimeisessä 15 ottelussa tehot 4+7.

Koko kauden terveenä pelannut Aho on loistava luistelija, minkä lisäksi hänen pelikäsityksenä on aivan maailmanluokkaa. NHL:ssä 25 maalia on osoitus siitä, että pelinrakentajana tunnettu hyökkääjä pystyy myös itse ratkaisemaan pelejä.

Nuoren hyökkääjän iso vahvuus on myös siinä, että hänellä on tapana olla myös parhaimmillaan isojen otteluiden tiukimmilla hetkillä.

Aholla on takuulla iso vastuu Leijonien ylivoimassa. Jo viime keväänä oli silmiinpistävää, kuinka moni maalitilanne pelattiin nimenomaan hänen kauttaan. Aholla on jo nyt, 19-vuotiaana, kyky tehdä ketjukavereistaan parempia pelaajia. Sen lisäksi Ahon pelistä paistaa läpi hurjaa vastuullisuutta ja kypsyyttä.