Mikäli JYP ei löydä erikoistilannepelaamiseensa punaista lankaa, niin KalPa varmistaa torstai-iltana Jyväskylässä paikkansa Liigan finaaleissa.

KalPa johtaa välieräsarjaa voiton 3-2. Savolaiset ovat jättäneet JYPin kolmesti maaleitta, JYP on onnistunut nollaamaan KalPan puolestaan kahteen otteeseen.

JYP on päässyt viiteen peliin pyörittämään ylivoimalla 16 kertaa. Maaleja on syntynyt pyöreät nolla kappaletta. KalPa on päässyt kokeilemaan pakkopeliään 17 otteeseen. Ylivoimamaaleja on syntynyt tilastojen mukaan yksi, mutta Jesse Mankisen maali toisessa välieräpelissä syntyi välittömästi jäähyn päättymisen jälkeen.

Eroa ei ole kuin kahden maalin verran. Pienten marginaalien peleissä se on paljon. Lisähuomiona voi todeta KalPan päässeen alivoimalla useampaan otteeseen läpiajoon, mutta miesvajaalla tehtyjä maaleja ei ole vielä toistaiseksi syntynyt.

JYP oli runkosarjan paras joukkue erikoistilanteilla. Se voitti Hopealuistin-palkinnon, sillä joukkueen tehtyjen ja päästettyjen erikoistilannemaalien erotus oli Liigan paras. Ylivoimamaaleja JYP teki 51; vain Tappara oli tässä tilastossa edellä.

Hurrikaanimiehistöllä on ollut suuria vaikeuksia saada kiekkoa KalPan puolustusalueelle ja rauhoitettua tilannetta. Hyökkäysalueella pakkopeli on ollut aivan liian passiivista ja ratkaisuhalukkuus on puuttunut tyystin.

Puolivälierissä HPK:ta vastaan JYP onnistui ylivoimalla neljästi, mukaan lukien Joonas Nättisen voitto-osuma ratkaisevassa seitsemännessä pelissä. Sittemmin ylivoimavire on hyytynyt tyystin. Ei hyvältä näytä.

Jos JYP ei pysty käyttämään etsikkoaikaansa hyväkseen torstaina, niin savolaiset marssivat täysin ansaitusti finaaleihin. Se olisikin toinen kerta KalPan seurahistoriassa. Edellisen ja ainoan kerran KalPa pelasi finaaleissa keväällä 1991 taipuen tuolloin TPS:lle.