PETA, eli maailman suurin eläinten oikeuksia puolustava järjestö, on ottanut kantaa NHL-seura Detroit Red Wingsiin liittyvään traditioon.

Red Wingsin pudotuspeleissä on nähty jo useiden vuosien ajan perinne, jossa jäälle heitetään mustekala ennen ottelun alkua.

Kyseinen tempaus nähtiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1952 ja se oli suuressa suosiossa Red Wingsin fanien keskuudessa -90- ja 2000-luvulla.

Viikonloppuna Red Wings pelaa kaksi viimeistä kotiottelua legendaarisella Joe Louis Arenalla. Red Wings ei yllä tänä vuonna pudotuspeleihin, joten seuran fanit ovat kaavailleet mustekalatempauksia kahteen viimeiseen kotiotteluun kunnioittaakseen perinteikästä areenaa.

Tämän PETA haluaa kieltää.

– Kehotamme tarkistamaan viikonlopun otteluihin tulevien katsojien tavarat. Suosittelemme sitä, että annatte 5000 dollarin sakkoa sille, joka tuo mustekalan areenalle tai heittää sellaisen jäälle. Sen lisäksi poistakaa kyseinen henkilö ottelutapahtumasta ja antakaa hänelle ikuinen porttikielto tuleviin Red Wingsin peleihin, PETA:n presidentti Ingrid Newkirk kävi läpi kirjeessä, joka lähetettiin Red Wingsin presidentille Christopher Ilitchille.

NHL on sakottanut Red Wingsiä mustekalatapauksissa kerran aiemmin. Vuonna 2008 NHL lagentti 10 000 dollarin sakon, kun Joe Louis Arenan pitkäaikainen johtohahmo Al Sobotka pyöritteli jäälle heitettyä mustekalaa, millä hän hullaannutti kotiyleisöä.

Sakkojen perusteena oli turvallisuusuhka, mikä voi syntyä pelaajille ja tuomareille mustekalasta lentävän nesteen takia.

Vuonna 2011 Red Wingsin kotiottelusta poistettiin henkilö, joka oli heittänyt mustekalan jäälle. Hänelle täräytettiin 500 dollarin sakko.

Ensi kaudella Red Wings siirtyy pelaamaan uudelle Little Caesars Arenalle.

Viikonloppuna Red Wings kohtaa Montreal Canadiensin ja New Jersy Devilsin.