Calgary Flames on pystynyt nostamaan tasoaan tällä kaudella ja se palaa takaisin pudotuspeleihin.

Tämä on jo varmistunut ennen runkosarjan viimeisiä kierroksia.

Seuran taustalla keskustelu käy kuitenkin hyvin kiivaana.

Perinteikkään NHL-seura Flamesin ja Calgaryn kaupungin välillä yhteisymmärrystä uuden areenan rakentamisesta ei ole löytynyt.

Elokuussa 2015 Flames paljasti suunnitelmansa, missä se olisi rakentamassa uutta areenaa kaupunkiin. Projekti kantoi nimeä CalgaryNEXT ja sen kuluarvio oli peräti 890 miljoonaa dollaria.

Kaupungin puolelta suunnitelmaa ollaan pidetty mahdottomana, varsinkin siinä mukana olevan julkisen rahoituksen osalta.

Pormestari Naheed Nenshi sanoi aiemmin tällä viikolla, että kyseinen projekti on ”kuollut”.

Flamesin presidentti Ken King laukoi kuitenkin hyvin mielenkiintoisia kommentteja Sportsnet Fan 590 -radio-ohjelmassa tällä viikolla.

– Ei ole olemassa mitään pelkoa muuttamisesta. Sitten vain muutamme ja asia on sillä selvä. Jos rehellisesti sanotaan, niin yritän tehdä parhaani, jotta se päivä ei tule koskaan vastaan, King sanoi.

– Jos meitä fiksummat ihmiset päättävissä asemissa näkevät niin, ettemme ole tärkeä kulmapala kaupunkia, sen sosiaalisuutta, taloutta ja kulttuuripuolta, niin voimmeko sanoa siihen vastaan?, King jatkoi.

Muun muassa NHL:n komissaari Gary Bettman ilmoitti aiemmin Flamesin tarvitsevan uuden areenan, sillä nykyisin käytössä oleva Scotiabank Saddledome ei täytä nykypäivän kriteereitä NHL-areenan suhteen.

– Nykyinen tilanne ei ole elinkelpoinen lyhyellä tai pitkällä aikavälillä. Siksi käymme keskusteluja uusista tiloista. Joten jos meidän aloitteemme hyväksytään, silloin meidän tulevaisuus on Calgaryssä. Mutta jos ei, niin mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Kaikki voivat laskea sen, että montako niitä vaihtoehtoja on.

– Jos emme saa diiliä, niin mitä voimme tehdä?, King kyseli.

Tähän pormestari Nenshi vastasi tiedotteella.

– Olen varma siitä, että uusi projekti on hyödyllinen julkisen rahoituksen osalta ja tiedän sen, että molemmat osapuolet tekevät rajusti töitä sen osalta. Flamesin omistajat ovat vannoneet, etteivät he aio vaihtaa joukkueen sijaintia ja uskoisin, etteivät he ole muuttaneet mielipidettään. Joten aion nauttia pudotuspelimatkasta samalla kun keskustelut jatkuvat!, Nenshi julisti.