Monet NHL-pelaajat ovat ilmaisseet pettymyksensä NHL:n päätökseen olla lähtemättä ensi vuoden puolella järjestettäviin talviolympialaisiin.

Taustalla on ollut kitkaa aiheuttaneita tekijöitä, joista NHL ja kansainvälinen olympiakomitea IOC ovat olleet eri mieltä.

Winnipeg Jetsin riveissä suomalaishyökkääjä Patrik Laine oli ehtinyt elätellä toiveita ensimmäisistä olympialaisista.

– On harmillista, että NHL sanoi ei. Kaikki, jotka pelaavat täällä, olisivat halunneet lähteä ja edustaa heidän maataan, Laine sanoi Winnipeg Sunin mukaan.

– Se on huikea juttu jokaiselle maalle, joka on mukana. Kaikki haluaisivat mennä ja se olisi ollut huikea juttu minulle. Ensimmäiset olympialaiset. Huikea mahdollisuus olla siellä mukana ja yrittää voittaa kultaa, Laine jatkaa.

Tähän mennessä 18-vuotias suomalaishyökkääjä on ollut voittamassa nuorten MM-kultaa ja miesten tasolla MM-hopeaa. Tämän kevään osalta on vielä auki, lähteekö Laine mukaan MM-kisoihin.

– Olen aina katsonut olympialaisia, ihan sama mistä lajista on kyse. Olen ollut aina kiinnostunut, varsinkin kun Suomi on pelannut jääkiekon puolella. Olen katsonut paljon pelejä, Laine sanoo olympiamuistoista ja kokemuksista.