Anaheim Ducksin piti olla puolustajiensa suhteen epätoivoisessa tilanteessa pudotuspelien alkaessa, kun joukkueen kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten takia luottopakit Cam Fowler sekä Simon Despres.

Loukkaantumisten takia kokoonpanoon nostettiin runkosarjan viimeisiin otteluihin takaisin NHL:n ja AHL:n väliä seilannut puolustaja Shea Theodore.

Nyt 22-vuotias puolustaja on kolmen ottelun jälkeen NHL-puolustajien pisteykkönen pudotuspeleissä viidellä tehollaan (2+3). Tehopisteet riittävät myös kaikista kenttäpelaajista jaetulle kakkossijalle, kun pistepörssiä johtava Jevgeni Malkin on saalistanut kuusi tehopistettä.

Theodore viimeisteli kaksi maalia Calgary Flamesin verkkoon tiistain vastaisena yönä. Vielä kun Sami Vatanen loukkaantui kesken ottelusarjan, on Theodoren huippuvire ollut kullanarvoinen asia Anaheimin joukkueelle.

Isokokoinen kahden suunnan puolustaja teki runkosarjan 34 ottelussa ainoastaan yhdeksän tehopistettä, joten kesän 2013 ykköskierroksen varaus on nostanut tasoaan huomattavasti tosipelien alkaessa.

Anheimilla on pian edessään positiivinen ongelma, kun sairastupa on puolustajien osalta pikku hiljaa tyhjenemässä, eikä valmennus laita Theodorea enää katsomoon.