NHL:n kielteisellä olympiapäätöksellä on erittäin raju vaikutus ruplaliigan ja NHL:n väliseen pelaajaliikenteeseen.

Koska KHL:n venäläistähdet haluavat edustaa maataan ensi vuoden olympiakisoissa, ei heidän intresseissä ole tehdä vielä ensi kaudeksi tarjottua NHL-diiliä. KHL:ssä pelaa useita venäläisiä, joille avautuu nyt kenties ainutkertainen mahdollisuus olympialaisiin.

– Totta kai NHL:n päätös vaikuttaa. Kavereilla on nyt realistinen mahdollisuus pelata olympialaisissa, sanoo useita KHL:n venäläistähtiä edustava agentti Shumi Babajev RIA Novostille.

– Kun tällainen mahdollisuus tulee eteen, moni pelaaja jää Venäjälle ja yrittää päästä maajoukkueeseen. Jos puhutaan minun asiakkaistani, niin kaikki NHL-tarjouksen saaneet ovat todennäköisesti jäämässä KHL:ään. Puhutaan Shalunovista, Shumakovista, Burdasovista, kaiken kaikkiaan puhutaan viidestä tai kuudesta pelaajasta.

Sibir-hyökkäjien Maksim Shalunovin ja Sergei Shumakovin sekä Omsk-hyökkääjä Anton Burdasovin lisäksi ainakin Pietarin SKA:n hyökkääjät Vadim Shipatshev ja Jevgeni Dadonov sekä Ak Barsin hyökkääjä Vladimir Tkatshjov ovat pelaajia, jotka olisivat jatkamassa KHL:ssä (uutinen).