Pittsburgh Penguins menestyi surkeasti 2000-luvun alussa, mikä antoi seuralle mahdollisuuden rakentaa joukkuetta uudestaan hyvien varausnumeroiden kautta.

Seura saa vielä tänäkin päivänä kiittää itseään siitä, että se tajusi varata vuosina 2004 ja 2005 seuran nykyisetkin kärkisentterit Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin.

Jo kaksi Stanley Cupia seuralle voittanut kaksikko mahdollistaa sen, että Penguinsilla on joka ikinen kevät kaksi erittäin vaarallista kärkiketjua, jotka eivät jäädy tosipeleissä.

Malkin saapui Pittburghiin vuosi Crosbyn jälkeen kaudeksi 2006-07. Siitä kaudesta asti Penguins ei ole jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle.

Vuosi sitten kaksikko johdatti joukkueensa mestaruuteen. Sentterikaksikon yhteen lasketut tilastot viime keväänä puhuvat puolestaan: 47 ottelua tehopisteillä 12+25=37.

Mikään ei ole vuodessa muuttunut, kun tälläkin hetkellä Pittsburghin kärkisenttereillä on kaksoisjohto pudotuspelien pistepörssissä.

Lisäksi keskushyökkääjät tekevät ympärillään olevista pelaajista tähtiä, kun Crosbyn ketjussa pelaava Jake Guentzel on iskenyt jo viisi maalia kuudessa ottelussa. Malkinin ja Phil Kesselin yhteistyö on toiminut saumattomasti, kun jenkkilaiturilla on kasassa tehot 2+6.

Penguinsilla on kova työ lähettää runkosarjan ykkönen Washington Capitals kesälomille, mutta juuri tällä hetkellä viime vuoden mestari vaikuttaa yhtä vaaralliselta kuin vuosi sitten.