NHL-uransa Stanley Cupiin keväällä 2015 päättänyt Kimmo Timonen on seuraillut NHL:n pudotuspelejä innostuneesti ja samalla vähän haikeasti.

– Tänä keväänä on tullut katsottua todella paljon NHL:n pudotuspelejä. Henkilökohtaisesti täytyy myöntää, että on tullut kaipuu takaisin jääkiekkoon, Timonen kirjoittaa NHL.com/fi:n sivujen Kimen Kulma -jutussa.

– Faninakin on pelejä kuitenkin hienoa katsoa. Ero runkosarjaan on niin huima.

Jutussa Timonen käy läpi NHL:n pudotuspelien avauskierroksen. Suomalaislegenda seurasi tarkimmin Nashville Predatorsin ja Chicago Blackhawksin sarjaa, onhan Timonen pelannut molemmissa joukkueissa.

– En olisi uskonut, että Chicago kaatuu suoraan neljässä ottelussa. Heillä on niin paljon kokemusta joukkueessa. Nashvillen nopeus oli liian paha Chicagolle. He olivat koko ajan kiinni Blackhawksin tähtipelaajissa Patrick Kanessa ja Jonathan Toewsissa, Timonen toteaa.

Sarjan suurimmaksi nimeksi Timonen nostaa Nashville-valmenta Peter Lavioletten edelle luonnollisesti Pekka Rinteen.

Timonen myös yllättyi, että New York Rangers tiputti Montreal Canadiensin jatkosta.

Henrik Lundqvist oli loistava maalissa. Luulin jo, että Lundqvist on eläkekamaa itseni tapaan! Hän oli kyllä parempi kuin Carey Price, Timonen toteaa.

Pudotuspelien toinen kierros starttaa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

– Hienoja sarjoja on tulossa taas. Katsotaan, millainen hinku takaisin peliin tulee niitä otteluita seuratessa, Timonen päättää.

Koko Timosen kirjoitus löytyy täältä.