NHL on julkistanut ehdokkaat kunnioitettuun Bill Masterton -palkintoon.

Bill Masterton -palkinto annetaan pelaajalle, joka toimii esimerkkinä sisukkuudellaan, urheiluhengellään ja näyttää omistautumista jääkiekkoon.

Tämän vuoden ehdokkaiksi valittiin Ottawa Senatorsin maalivahti Craig Anderson, Anaheim Ducksin hyökkääjä Andrew Cogliano ja Carolina Hurricanesin hyökkääjä Derek Ryan.

Tähtivahti Anderson on käynyt tällä kaudella dramaattisia vaiheita läpi. Hänen vaimonsa Nicholle sairastui syöpään kauden alussa ja yhdysvaltalaistorjuja on ollut läpi kauden hänen tukenaan.

Anderson joutui jättämään lukuisia otteluita väliin kauden aikana, mutta kun hän pelasi, hänen suoritukset olivat lähes poikkeuksetta uskomattomia. (Katso video ylhäältä)

– Jotkut torjunnat mitä hän teki eilen kolmannessa erässä, kun olimme pulassa… En tiedä kuinka moni maalivahti voi tehdä sellaisia pelastuksia. Samaan aikaan hänen vaimonsa on yleisössä, eikä Craig ole nähnyt häntä kolmeen viikkoon, Senatorsin GM Pierre Dorion kertoo seuran kotisivuilla.

– Se vain kertoo hänen keskittymisestään otteluihin, mutta samaan aikaa rakkaudesta perhettään ja vaimoaan kohtaan. Oli upeaa, kun hän näki vaimonsa ottelun jälkeen. Me teemme tätä työtä itsellemme ja meidän organisaatiollemme, mutta samalla myös Nichollelle, mitä hän käy läpi parhaillaan, Dorion jatkaa.

Hurricanes-hyökkääjä Ryanin saapuminen NHL:ään on todellinen tuhkimotarina. Mies pelasi tällä kaudella ”tulokaskauttaan” NHL:ssä 30-vuotiaana. Hän teki 67 ottelussa 11 maalia ja 19 syöttöpistettä.

Ducks-hyökkääjä Cogliano on NHL:n aktiivipelaajista kovin ”teräsmiespelaaja”, eli hän on pelannut eniten peräkkäisiä otteluita (786), ilman loukkaantumisia tai muita poissaoloja.

29-vuotias Cogliano ei ole koko uransa aikana jättänyt yhtään NHL-ottelua väliin. Hän on tehnyt urallaan 786 ottelussa 137 maalia ja 197 syöttöpistettä.

Arvostetun palkinnon voitti viime kaudella tsekkilegenda Jaromir Jagr. Suomalaispelaajista Teemu Selänne ja Saku Koivu ovat voittaneet Bill Masterton-palkinnon.

Palkinto jaetaan kesäkuun 21. päivä Las Vegasissa T-Mobile Arenalla.

Brent Wallace

@localpodcaster
Craig Anderson, Andrew Cogliano and Derek Ryan are finalists for the Masterton Trophy