Kuopiossa neljännen finaaliottelun toisessa erässä alkoi tapahtua.

Avauserän jälkeen Tappara oli 1-0-johdossa Jukka Peltolan maalilla.

Toisessa erässä Tappara kasvatti johtoa, kun puolustaja Blake Parlett oli tukemassa vahvasti hyökkäystä.

27-vuotiaan kanadalaispakin napakka kuti yllätti tulikuuman KalPa-vahdin Eero Kilpeläisen.

Perään KalPa pystyi kuitenkin antamaan vastauksen.

Nelosketjun laituri Sami Mutasen kuti pomppasi Juhani Jasun kautta sisään ja näin KalPa nousi maalin päähän.

Kavennuksessa oli pieni ihmeellisyys mukana, sillä osuma oli Mutaselle kauden ensimmäinen maali.

Runkosarjassa 37 ottelussa Mutasen tehot olivat 0+5. Pudotuspeleissä ennen maanantain ottelua Mutaselle oli merkattu tehot 0+2.

Mutta eivätpä tapahtumat tähän loppuneet.

Muutama minuutti Mutasen osuman jälkeen Jan-Mikael Järvinen kiskaisi lukemiksi 3-1 Tapparan hyväksi.

Ja aivan piakkoin Järvisen maalin jälkeen Sebastian Repo iski taululle 1-4.

Neljäs takaisku riitti, sillä sen jälkeen KalPa päätyi vaihtamaan maalivahtia. Kilpeläinen teki tilaa, kun Denis Godla saapui tolppien väliin.

Kilpeläinen oli ehtinyt olla todella tulikuuma finaalisarjan alkuvaiheilla. Hänen piikkiin Tapparan osumat eivät ole menneet, sillä ainoastaan Repon maali on ollut ainut, joka on jättänyt pieniä kysymysmerkkejä ilmoille.

Erän loppuvaiheilla Arttu Ilomäki onnistui kaventamaan ja näin KalPa on edelleen mukana pelissä.

Erätauolle siirryttiin Tapparan 4-2-johtoasemasta.